Liječnička komora: Proveli smo nadzor u Metkoviću i Splitu o smrti dječaka

Liječnička komora: Proveli smo nadzor u Metkoviću i Splitu o smrti dječaka
Ilsutracija: Grgo Jelavic/PIXSELL

HRVATSKA liječnička komora (HLK) priopćila je da je zbog smrti dječaka iz Metkovića njihova Komisija za stručni nadzor u ponedjeljak provela izvanredni stručni nadzor nad radom liječnika u dvije pedijatrijske ordinacije - u Domu zdravlja Metković i u KBC-u Split, gdje je dječak umro.

"Nakon stručne analize svih prikupljenih i dodatno zatraženih dokumenata (obdukcijskog nalaza), kao i izjava liječnika koji su bili u kontaktu s dječakom i nadležnima u institucijama u kojima je obavljen nadzor, Komisija HLK-a će sukladno aktima donijeti stručno mišljenje koje će uputiti Ministarstvu zdravstva i svim ustanovama u kojima je proveden nadzor", navodi se u priopćenju.

Dok ne bude doneseno stručno mišljenje, HLK ne može odgovarati na medijske upite o postupku liječenja devetogodišnjeg dječaka, kaže se u priopćenju.

Devetogodišnji dječak iz Metkovića, koji je bolovao od upale pluća, umro je 11. prosinca u splitskom KBC-u. Index je otkrio da su dječaka roditelji zbog pogoršanja tijekom vikenda, 8. i 9. prosinca, dva puta dovodili na Hitnu pomoć u Metkoviću i da je oba puta bio vraćen kući, a u ponedjeljak je poslan pedijatrici i prebačen u KBC.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara