Litra benzina 5 eura: 100 tisuća srpskih turista ostalo zarobljeno u Grčkoj!

Foto: AFP

NAJMANJE 100 tisuća srpskih turista ostalo je blokirano u Grčkoj zbog štrajka prijevoznika koji su benzinske postaje ostavili bez benzina, a turisti se ne mogu vratiti kućama ili putovati po zemlji.

Takva nestašica benzina na "službenim" postajama razbuktala je prodaju na crno, pa se gorivo kupuje u bocama po astronomskim cijenama od 5 eura za litru benzina. Inače je cijena litre benzina u Grčkoj od 1,25 do 1,40 eura.

Benzina ima samo za hitne službe

Na rijetkim benzinskim postajama gdje još ima benzina stvorili su se dugi redovi ili se on toči samo vozilima hitne pomoći, vatrogasaca i policije. Press piše kako su u najgorem položaju oni turisti koji su otišli u Grčku u osobnom aranžmanu. Dragan R. iz Beograda im je rekao da se punjenje čak i minimalnih količina benzina može usporediti s dobivanjem na lotu.

"Benzina ima samo na crno, ali za pet eura po litri", kazao je Dragan te dodao kako ih uvjeravaju da će se sve do sutra riješiti, no on tima baš i ne vjeruje.

Štrajkaši ministarstvo gađali kamenjem, policija odgovorila suzavcem

Temperatura u glavnom grčkom gradu Ateni je naglo porasla nakon što je vlada izdala naredbu prijevoznicima da se vrate na posao, nakon što oni već tri dana štrajkaju. Štrajkaši su danas ujutro vrata ministarstva transporta zasula kamenjem i plastičnim bocama, na što je odgovorila policija i rastjerala ih suzavcem.

Mnogi turisti iz okolnih zemlja su ostali u Grčkoj, jer nisu mogli napuniti svoje "limene ljubimce" i otići s godišnjeg odmora. Zarobljeni turisti su uglavnom iz Rusije, Bugarske i Srbije.

Vlada je izdala naredbu vlasnicima prijevozničkih tvrtki da se vrate na posao, u protivnom će biti suočeni s drastičnim kaznama, od kojih je najgora oduzimanje prijevozničke licence. U Grčkoj ima oko 33 tisuća registriranih vozača kamiona. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara