Luka Bebić u džepove trpa više love i od Sanadera

AKO nekoga ne boli glava zbog drastičnih poskupljenja, to je onda Ivo Sanader. Barem ako je suditi po tome što je u posljednjih godinu dana premijer sebi "nabio" plaću veću za 3500 kuna.

Naime, Sanader je prije malo više od godinu dana u svojoj imovinskoj kartici prijavio plaću od 19 tisuća kuna, a ove godine premijer i šef HDZ-a ima plaću 22.500 kuna, što je povećanje od 3500 kuna. Štoviše, potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks ima veću plaću nego kada je bio predsjednik  Sabora. Naime, kao "glavni u Saboru" imao je 17.500 kuna, a danas s manjom funkcijom ima 23 tisuće kuna! 

Bebić ima više od Sanadera

Barem prema plaćama, čini se kako je pravi šef države Luka Bebić, koji danas kao čelnik Sabora prijavljuje plaću veću od Sanadera. U džep, naime, trpa po 24 tisuće kuna! Prošle godine kao potpredsjednik Sabora imao je "mršavih" 16.250 kuna. Stipe Mesić, također, uživa blagodati Sanaderove darežljivosti pa je i on povećao svoju plaću sa 20.541 kunu na malo više od 22 tisuće.

Kako otkriva Slobodna Dalmacija, za rast primanja premijera, ministara i čelnika Sabora i predsjednika zaslužna su dva elementa. Prvi je odluka Ustavnog suda da se ukine pravilo po kojemu se dužnosnicima ne obračunava dodatak na plaću od 0,5 posto po svakoj godini radnog staža. Druga stavka je povećanje proračunske osnovice od 6 posto svim državnim službenicima i namještenicima od 1. siječnja ove godine, koja se primjenjuje i na dužnosnike.

Čini se kako je i ovakvom odlukom Sanader još jednom "pokrenuo Hrvatsku", a s obzirom da su svoje novčanike osigurali za nedavna bezobrazna poskupljenja nije ni čudo što im još uvijek nije žurba za sazivanje sastanka Povjerenstva za praćenje cijena.

I.Ć.
Foto:Index (montaža)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara