M. Granić ponovno predsjednik DC-a, a V. Škare-Ožbolt zamjenica

Izaslanici na danas održanoj 2. izbornoj konvenciji Demokratskog centra (DC) ponovno su za predsjednika stranke izabrali Matu Granića, a za njegovu zamjenicu Vesnu ŠkareOžbolt, koji su te dužnosti obnašali i u proteklom mandatu. L

Predsjednik DC-a Mate Granić, zahvalivši na povjerenju u svoje osobno i u ime izabranoga stranačkog vodstva, obećao je izaslanicima uspjeh na sljedećim parlamentarnim izborima.

Za potpredsjednike DC-a izabrani su Joško Morić, Pavao Miljavac, Slobodan Lang i Radoslav Galić, a za članove stranačkog predsjedništva Doris Košta, Miroslav Šimić, Vesna Girardi Jurkić, Nikola Obuljen i Mate Brletić.

Izabrani su i članovi Glavnog i Nadzornog odbora te Viskoga časnog suda DC-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prihvaćena je i politička deklaracija DC-a pod nazivom "Hrvatska - razvijena europska država", kojom se utvrđuju strateški ciljevi, pri čemu se stranka zauzima za Hrvatsku kao gospodarski razvijenu i pravnu državu, ravnopravnu i uvaženu članicu međunarodne zajednice, socijalno uređenu državu, zemlju dobro obrazovanih ljudi, bogate i razvijene kulture, te zemlju napredne poljoprivrede i ekološki čistu.

Prihvaćen je i statut DC-a kojim je Glavni odbor stranke dobio mnogo veće ovlasti.

Na 2. izbornoj konvenciji DC-a sudjelovalo je 750 izaslanika, a pozvan je 1151.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara