Makarsko primorje nema problema s vodoopskrbom

VODOOPSKRBA stanovnika Makarskog primorja iz regionalnog vodovoda u potpunosti zadovoljava potrebe stanovnika i pedesetak tisuća turista, koliko ih po procjenama boravi na Makarskoj rivijeri, a problema u opskrbi vodom ni u nastavku ljeta ne bi trebalo biti, kaže direktor makarskog Vodovoda Ivo Andrijašević.

Najveća potrošnja vode je za nama jer je i gostiju sve manje pa nema razloga da u redovitoj vodoopskrbi bude poremećaja u nastavku ljeta, rekao je Andrijašević.

Dodao je da probleme mogu stvoriti kvarovi ili puknuća cijevi na sustavu vodoopskrbe, ali da će oni u najkraćem roku biti otklonjeni.

U isto vrijeme dok vodoopskrba stanovnika na cijelom Makarskom primorju iz regionalnog vodovoda u potpunosti zadovoljava potrebe stanovnika i gostiju, redukcija vode u mjestu Bast u općini Baška Voda, koje nije priključeno na regionalni vodovod, je pojačana i Bast, po riječima mještana postaje "najžednije mjesto u Hrvatskoj".

Voda koja u nedostatnim količinama dotječe iz dvaju izvora, pušta se iz vodospremnika u mjesni vodovod svaki treći dan samo po jedan sat. Takvo je stanje za mještane i goste teško podnošljivo, kažu Bašćani, pa bi općina Baška Voda dnevnim dovozom vode vatrogasnim cisternama u mjesne vodospremnike trebala više pomoći stanovnicima Basta u rješavanju problema s vodoopskrbom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara