Maras: Sramota je da se HDZ i Bandić prepucavaju o GUP-u

Maras: Sramota je da se HDZ i Bandić prepucavaju o GUP-u
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

PREDSJEDNIK zagrebačkog SDP-a Gordan Maras poručio je kako je sramota da se na raspravi o izmjenama GUP-a u Gradskoj skupštini "prepucavaju Klub HDZ-a i gradonačelnika Bandića jer ne znaju kako realizirati svoje očito petljanje i dogovore oko GUP-a".

"Opozicija predlaže, s obzirom na to da građani ne žele GUP, da se povuče GUP iz procedure i počne novi postupak donošenja GUP-a. Ako do tog zaključka HDZ i Bandić ne mogu doći sami, mogu pitati građane i poslušati opoziciju koja je predložila raspisivanje referenduma o GUP-u", izjavio je novinarima Maras.    

Kaže da je sramota da se GUP ne može donijeti

Ocijenio je sramotnim što glavni grad Hrvatske ne može donijeti temeljni dokument za svoj razvoj, već on služi za sukob struke, građana i vlasti.

"Umjesto da se slušaju interesi građana i struke, Bandić i HDZ idu protiv toga. Umjesto da Zagreb bude primjer svima ostalima, u ovom trenutku je sramota po pitanju donošenja prostornih planova za cijelu Hrvatsku, to treba što prije prekinuti", kaže Maras.

"Vidimo kako ne treba raditi, vidimo kako je blokirana Gradska uprava, vidimo kako je blokirana Gradska skupština i Zagrepčani će to sigurno kazniti na sljedećim glasanjima, bilo da se radi o referendumu ili o izborima za Gradsku skupštinu i gradonačelnika", poručio je Maras. 

Ustvrdio je kako je to nadstranačko pitanje koje bi svi trebali podržati, bez obzira na sve. "Kada imamo ovako važnu temu oko koje se očito Gradska uprava ne može dogovoriti, onda treba pitati građane, pogotovo kad su građani toliko protiv toga da ih se 20.000 skupi na Trgu bana Jelačića. Doduše, ova se vlast tome opire zbog toga što zna da nema podršku građana za svoje politike", rekao je Maras.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara