Mate Janković objavio recept za pečeni krumpir koji ćete obožavati čim ga probate
JEDNO od najprepoznatljivijih imena domaće gastro scene, Mate Janković, nastavlja svoj božićni niz na Index Zidu - i danas donosi recept koji bi vrlo lako mogao postati obavezni dio blagdanskog stola. Ovaj put radi se o pečenom krumpiru s češnjakom, ružmarinom i parmezanom. Istovremeno hrskav, mirisan, sočan i pun okusa, s kombinacijom češnjaka, aromatičnog bilja i parmezana.
Evo što će vam sve trebati za 4 do 6 osoba.
- 1.5 kg krumpira (brašnasti tip, npr. za pire)
- 10 g soli za vodu (oko 2 ravne žličice)
- 8 g soli za pečenje (1 ravna žličica), po ukusu
- 60 g svinjske masti ili maslaca
- 60 g maslinova ulja
- 6 režnjeva češnjaka, u ljusci, lagano zgnječenih
- 3 grančice svježeg ružmarina (ili 1 žlica suhog)
- 2 grančice timijana (po želji)
- 40-50 g ribanog tvrdog sira (Parmezan, Grana Padano)
- 10 g nasjeckanog svježeg peršina (2 žlice)
- svježe mljeveni crni papar
Cijeli recept pročitajte na Index Zidu, a vratite se po nove recepte i svaki dan do Božića: https://www.index.hr/zid
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati