Mesić: Hrvatska će produljiti bezvizni režim za građane Srbije

SADAŠNJA hrvatska Vlada produljit će odluku prema kojoj će srpski državljani granicu s Hrvatskom moći prelaziti bez viza, izjavio je u srijedu u Ženevi hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.

On je to rekao u razgovoru s predsjednikom Skupštine Srbije i Crne Gore Dragoljubom Mićunovićem s kojim se sastao na marginama Svjetskog summita o informacijskom društvu (WSIS).

Mesić je kazao da je Mićunovića obavijestio kako je o tome razgovarao s novim mandatarom za hrvatsku vladu Ivom Sanaderom koji se suglasio da tu odluku (o prelasku granice bez viza) produlji sadašnja vlada radi nadolazećih blagdana.

Hrvatski je predsjednik rekao da ga je Mićunović obavijestio o nedavno održanim izborima u Srbiji te izrazio nadu da će izbori 28. prosinca imati veći odaziv birača i da će na njima pobijediti stranke europske orijentacije.

Mesić se na marginama WSIS-a sastao i s predsjednicima Estonije, Arnoldom Ruutelom, Tunisa Zineom el Abidineom Ben Alijem te Azerbejdžana Hajdarom Alijevim..
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proces integracije u EU bio je središnja tema razgovora Mesića s estonskim predsjednikom.

Estonski predsjednik mi je iznio prijedloge kako izbjeći greške koje je Estonija počinila na putu u EU, a i savjetovao nas je što možemo učiniti da ubrzamo naš put u Uniju, rekao je Mesić.

S estonskim predsjednikom Mesić je razgovarao i o unapređenju gospodarske suradnje između dvije zemlje, a posebice o gradnji cesta, to jest povezivanju Baltika s Jadranom europskom transverzalom.

U razgovoru s predsjednikom Tunisa kojega je pozvao u posjet Hrvatskoj, Mesić je kazao da je njegov tuniski kolega izrazio želju za boljom gospodarskom suradnjom s Hrvatskom.

Unapređenje gospodarske suradnje bila je također tema razgovora Mesića s azerbajdžanskim kolegom Alijevim.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara