Mikulić kaže da HDZ neće podržati dio svojih amandmana na GUP

Mikulić kaže da HDZ neće podržati dio svojih amandmana na GUP
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

PREDSJEDNIK zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić izjavio je da su na sjednici šireg Predsjedništva raspravljali o zagrebačkom GUP-u te odlučili da neće podržati nijedan amandman koji se odnosi na prenamjenu zelenih u građevinske površine ako nije bio predmet javne rasprave.

>>Bandić: Povući ćemo sve amandmane na GUP

Na sjednici zagrebačke Gradske skupštine u četvrtak HDZ je podnio 15, a Stranka rada i solidarnosti i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je i predlagatelj točke dnevnog reda, 71 amandman na zagrebački Generalni urbanistički plan (GUP). 

Kaže da je to otprilike pet amandmana - oko 30 posto

"Amandmane koji govore o prenamjeni zelenih površina u druge površine, a nisu prošli javnu raspravu, zastupnici HDZ-a neće prihvatiti", istaknuo je Mikulić nakon sjednice. Dodao je da se radi o 30 posto takvih amandmana.

Pojasnio je kako se za amandmane potencijalno može glasati u nastavku Gradske skupštine nakon rasprave, a oni koji budu izglasani s GUP-om idu u nadležno ministarstvo na provjeru. Nakon toga se glasa o izmjenama i dopunama. 

Na opasku novinarke kako taj produljeni rok ne znači da neće podržati sporne amandmane, kazao je da ne postoji razlog da zastupnici ne podrže sve ono što je u skladu s procedurama i zakonom. 

"Mi smo, kao koalicijski partneri jedan od filtra, rekli da neke stvari iz tih i tih razloga ne možemo podržati. Svi oni koji kažu kako nemamo svoj stav varaju se", rekao je.

Sjednica se nastavlja u ponedjeljak

Amandmani su uvršteni na dnevni red, a sjednica zagrebačke Gradske skupštine nastavlja se u ponedjeljak, 10. veljače, raspravom o podnesenim amandmanima.

Prema postojećem GUP-u, pola milijuna četvornih metara zagrebačkih javnih, uglavnom zelenih površina moglo bi biti prenamijenjeno u građevinsko zemljište. Oporba ga je ocijenila ''uvodom u najgoru političku nekretninsku trgovinu u povijesti Hrvatske''. 

Upitan o predstojećim unutarstranačkim izborima u HDZ-u, Mikulić je rekao kako su razgovarali o izborima na osnovnim razinama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara