Jovanović: Skinuli su maske i potvrdili da su na čelu s Kosor kriminalna organizacija!

Jovanović: Skinuli su maske i potvrdili da su na čelu s Kosor kriminalna organizacija!

Foto: Damjan Tadić/Cropix

NETOM nakon što je Jovanoviću skinut imunitet, predsjednik SDP-a Zoran Milanović došao je zajedno s njim u Sabor i obratio se novinarima.

"Danas je srušen Sabor! Skidanjem imuniteta za izgovorenu riječ", kazao je Milanović.

Još žešći bio je Jovanović.  "HDZ je danas meni skinuo imunitet, ali je skinuo i sve svoje maske, kojima je pokazao da nije demokratska organizacija. Ova odluka je pucanj u parlamentarnu demokraciju, čime su samo još jednom potvrdili da je vrh HDZ-a na čelu s Jadrankom Kosor politički kriminalna organizacija", kazao je Jovanović.

Kosorica je u Maloj vijećnici Sabora vikala i naređivala: Morate mu skinuti imunitet!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavio je u istom, žestokom tonu. "Toj politički kriminalnoj organizaciji, vrhu HDZ-a presudit će građani na izborima, koji će ih skinuti s vlasti. To će biti najbitnije skidanje za hrvatsku državu", kazao je Jovanović. Dodao je da je Jadranka Kosor jučer vikala u Maloj vijećnici Sabora i naređivala da se saborskom zastupniku, odnosno njemu, mora skinuti imunitet.

Milanović je upozorio o kakvom se presedanu radi. "Ovo je protivno hrvatskom Ustavu, Prvi put u 20 godina, ne da je nekom ukinut imunitet zbog izgovorene riječi i time uveden verbalni delikt, nego se o tome po prvi put raspravlja na plenumu. Toliko daleko smo otišli", rekao je Milanović.

"Što reći, naravno da onaj tko ima većinu i siluje većinu, to može napraviti! Riječ je o ozbiljnom presedanu kojim se direktno krši Ustav!", nastavio je predsjednik SDP-a.

Milanović: Prvi put u 20 godina Sabora skinut je imunitet za izgovorenu riječ, takvo nešto nikad nikome nije palo napamet!

"Imunitet postoji samo zato da bi zastupnici mogli slobodno govoriti, a ne da bi bili zaštićeni od kaznenih djela! Prvi put u 20 godina hrvatske demokracije ovo je prekršeno i sve je na neki  način vodilo prema tome", nastavio je Milanović.

"Vjerovali smo da će razum prevladati, ali očito nije. U nadi da će sud biti svjestan da je ovo protuustavno, strpimo se još nekoliko tjedana, ili pričekajmo izbore, u međuvremenu ćemo pokušati na pravni i ustavni način ovu odluku obezvrijediti. Ovo nije nikakav pritisak na pravosuđe, upravo ovo što je napravio HDZ je više od pritiska na pravosuđe - ovo je mali ustavni udar! Tako nešto nikome u Hrvatskoj u 20 godina nije palo na pamet, sada ne samo da je palo na pamet nego su to i napravili", rekao je Milanović.

"Ovo nije zaoštravanje retorike to je svjesno kršenje hrvatskog Ustava, pitanje je gdje je kraj. Kraj je 4.12. na izborima", poručio je Milanović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara