Nema dogovora na Predsjedništvu Sabora

Nema dogovora na Predsjedništvu Sabora

Foto: Admir Buljubašić/Cropix

I DALJE traje drama u Saboru i HDZ ne zna hoće li uspjeti skupiti većinu za izglasavanje novih zakona. Oko sat i pol natezali su se sa šefovima saborskih klubova iz Kukuriku koalicije, koji su pristali glasati samo za pet europskih zakona, deklaraciju o europskim vrijednostima te za odluke o raspuštanju Sabora i prijevremenom financiranju.  Vesna Pusić (HNS) i Milanka Opačić odbijaju HDZ-ov plan da se izglasa još ukupno 28 zakona.

Nema dogovora, rade telefonske konzultacije

No, HDZ i dalje inzistira da se glasa o svim zakonima. Luka Bebić je kazao da vjeruje kako će Sabor zasjedati do 28. listopada. Damir Kajin iz IDS-a otkrio je novinarima da se stranke i dalje dogovaraju što će napraviti, ali im "to ne ide baš najbolje".

Prošlog petka bila je farsa u Saboru. Oporba je zasjedanje promatrala iz saborskih hodnika, HDZ-ovci su u Sabor dovukli i zastupnike s bolovanja, no ipak nisu imali kvorum. Stoga je predsjednik Sabora sazvao hitnu proširenu sjednicu Predsjedništva koja je zakazana za danas u 10.30 kako bi pokušali riješiti problem. Predsjedništvo Sabora čine predsjednik Luka Bebić te potpredsjednici Vladimir Šeks, Ivan Jarnjak, Josip Friščić, Željka Antunović i Neven Mimica, a njima su se danas pridružili i Milanka Opačić, Damir Kajin, Vesna Pusić....

Tekst se nastavlja ispod oglasa
A kako je sve počelo?

Sve je započeo Šeks sa svojom izjavom kada je SDP-ovoj zastupnici Gordani Sobol poručio da se drži pristojnosti kao što se drži plesa oko štange, a zatim ju je pitao gdje joj je suprug te se začudio što nije u zatvoru. SDP-ovci su zatim poručili da će bojkotirati rad Sabora, a pridružili su im se i ostali zastupnici.

Iako se do posljednjeg trena nije znalo kako će postupiti SDSS, i Pupovac je u petak rekao da ne želi sudjelovati u radu Sabora dok je ovakvo stanje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara