Milijarder pedofil s Floride pronađen ozlijeđen u zatvoru

Milijarder pedofil s Floride pronađen ozlijeđen u zatvoru
Screenshot: NBC Philadelphia

ČUVARI u njujorškom zatvoru u ćeliji su zatekli ozlijeđenog milijardera s Floride Jeffreyja Epsteina, optuženog za seksualno zlostavljanje maloljetnih osoba, javlja NBC Philadelphia. 

Epstein je pronađen pri djelomičnoj svijesti s ozljedama na vratu, a istražitelji još pokušavaju zaključiti što se dogodilo. Čuvari su Epsteina našli kako leži na podu ćelije, a neki prenose da mu je lice poplavilo.

Dva izvora tvrde da se pokušao objesiti, a treći izvor navodi kako ozljede nisu ozbiljne te da je moguće da koristi ovu situaciju s ciljem prebacivanja u neku drugu instituciju. 

Četvrti izvor navodi kako je moguć i napad te da je jedan zatvorenik zbog toga bio na ispitivanju. Epstein je prebačen u bolnicu, prenosi New York Times, ali se ne zna u kojem stanju.

Podsjećamo, ovaj investicijski bankar uhićen je početkom ovog mjeseca na aerodromu u New Yorku kad se vraćao iz Pariza. Sumnjiče ga da je maloljetnim osobama u dobi od 14 godina plaćao za masažu, a potom ih seksualno iskorištavao.

Ovo mu nije prva takva optužnica

Epstein je još 2008. godine priznao krivnju za optužbe o seksualnom zlostavljanju maloljetnica te je izbjegao moguću doživotnu kaznu. Dobio je tek 13 mjeseci zatvora i registriran je kao seksualni prijestupnik premda je istraga utvrdila da je seksualno zlostavljao 36 maloljetnih osoba.

Najnovija optužnica, zbog koje je trenutno u zatvoru, odnosi se na zločine koji su se dogodili između 2002. i 2005. godine u New Yorku i Palm Beachu

Tužitelji u optužnici navode da je namamio desetke 14-godišnjih djevojčica u svoje luksuzne domove u New Yorku i na Floridi te im plaćao za seksualne usluge. 

U optužnici stoji da je bivši menadžer hedge fonda dogovarao da djevojke gole izvode "masaže" i druge seksualne radnje te plaćao nekim djevojkama da regrutiraju još djevojaka.

Epstein je ranije poručio da su susreti s navodnim žrtvama bili sporazumni i da je vjerovao da su imale 18 godina.

Epstein je poznat po druženjima s političarima i kraljevskom obitelji, a prijatelji su mu bili američki predsjednik Donald Trump, bivši predsjednik Bill Clinton, a prema sudskim navodima i britanski princ Andrew. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara