Milin otac se obratio učiteljima, žestoko je kritizirao sindikate

Milin otac se obratio učiteljima, žestoko je kritizirao sindikate
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL, Screenshot

POSTIGNUT JE dogovor između vlade i sindikata o prekidu štrajka u školama. 

Nastavnici će, kako se i nagađalo, dobiti traženo povećanje kroz koeficijente i to: prvo od 1. prosinca ove godine, za plaću koja ide u siječnju i ide iz proračuna za 2020., ide povećanje za 3 posto kroz povećanje koeficijenta. Drugo povećanje za 1 posto bit će 1. lipnja pa će u 2020. doći do povećanja od 4 postotna boda. Dodatnih 2 posto će biti isplaćeno od 1. siječnja 2021.

No, mnogi su prosvjetni djelatnici na društvenim mrežama izrazili nezadovoljstvo ovakvim dogovorom, ističući ponajprije činjenicu da nenastavno osoblje poput čistačica ili domara neće dobiti povećanje koeficijenata. Neki su zamjerili i to što će traženo povećanje učitelji u punom iznosu dobiti tek na početku 2021. godine.

Učiteljima se nakon odluke o prekidu štrajka u Facebook grupi "Podrška roditelja nastavnicima u štrajku" obratio otac malene Mile Marin Rončević koji im je i prošlog tjedna uputio riječi podrške. 

Njegovu poruku učiteljima prenosimo u cijelosti.

"There never was much hope. Just a fool's hope, as I have been told." Mada ipak, Mordor je djelomično popustio. Ovo je uvjetna pobjeda nastavnog osoblja, djelomična i na rate, ali nije poraz svakako. To ne mijenja činjenicu da su sindikati grubo izdali nenastavno osoblje i donijeli odluku bez konzultacija s članovima sindikata, čime smo opet uvedeni u klasnu borbu i raslojavanje... Članstvo u sindikatu se ipak svodi na uskršnju šunku, a kakve takve rezultate su polučili složni prosvjed(t)nici i potpora roditelja... Bilo je lijepo osjetiti pozitivne pomake u društvu bez nade", napisao je Milin otac.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara