Mimica razgovarao s ministrom za Europu Baden-Wuertemberga

MINISTAR za europske integracije Neven Mimica boravio je u utorak u službenom posjetu Stuttgartu, gdje se sastao s ministrom za Europu u vladi njemačke savezne pokrajine BadenWuertemberg i predsjednikom Odbora za proširenje EU-a u gornjem domu njemačkog parlamenta Bundesratu, Christopherom Palmerom.

Ministar Mimica upoznao je svoga sugovornika sa svim aktivnostima koje Hrvatska poduzima na putu približavanja Europskoj uniji, priopćilo je u srijedu Ministarstvo za europske integracije.

Palmer je u razgovoru još jednom izrazio svoju potporu što skorijem ulasku Hrvatske u EU, dodaje se u priopćenju. Dvojica sugovornika dogovorila su stručnu, tehničku i konzultantsku pomoć Baden-Wuertemberga Hrvatskoj na području unutarnjih poslova i carina, a
Tekst se nastavlja ispod oglasa

dogovoreno je i stažiranje djelatnika lokalne uprave i samouprave u područnom uredu pokrajine u Bruxellesu te njihovih djelatnika u RH.

Također se navodi da su ministri dogovorili i službeno predstavljanje RH u područnom uredu Baden-Wuertemberg u Bruxellesu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara