Ministar Crkvenac o sudjelovanju na skupštini EBRD-a u Taškentu

MINISTAR financija dr. Mato Crkvenac, koji je vodio hrvatsko izaslanstvo na godišnjem zasjedanju Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) od 3. do 5. svibnja u Taškentu u Uzbekistanu, izrazio je zadovoljstvo rezultatima sudjelovanja Hrvatske na tom značajnom skupu.

U razgovorima s predsjednikom EBRD-a Jeanom Lemierreom najavljeni su i novi projekti Banke koja je u Hrvatskoj od 1993. do danas angažirala više od milijardu eura.

"Ne krijem zadovoljstvo. Postigli smo potpuni uspjeh u razgovorima i dogovorima sa brojnim predstavnicima bankarskih i financijskih institucijama, te osobnim kontaktima s najodgovornijim ljudima EBRD-a", izjavio je ministar Crkvenac u telefonskom razgovoru za Hinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prema njegovim riječima, predsjednik EBRD-a Jean Lemierre bio je bez primjedbi i uz puno pohvala o već trogodišnjim rezultatima ekonomske politike Hrvatske, kao i s obećanjima o novim projektima. Naglasak je na projektima koji bi se ostvarivali uz podršku domaćih banaka, zajedno sa gradovima i županijama.

Lemierre je prihvatio poziv da u rujnu posjetiti Hrvatsku, a u EBRD-u se najozbiljnije razmatra i mogućnost da Hrvatska 2005. bude domaćin Godišnje skupštine EBRD-a.

Govoreći o značaju ovogodišnje skupštine Crkvenac je istaknuo kako je karakteristična po prisustvu čak 80-ak zemalja, uključujući i visokorazvijene države iz skupine zemalja OECD-a. Godišnja skupština EBRD-a pokazala je povećanu podršku onim tranzicijskim zemljama koje uspješno rješavaju svoje probleme, kazao je.

Ministar Crkvenac je istaknuo i vrlo uspješno održanu prezentaciju hrvatskog gospodarstva i mogućnosti ulaganja u Hrvatsku, koja je bila natprosječno posjećena, a napomenuo je da su ostvareni kontakti i s predstavnicima gospodarstva i vlade Uzbekistana.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara