Ministar turizma o Cro kartici: To je živ projekt

Ministar turizma o Cro kartici: To je živ projekt
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

MINISTAR turizma Gari Cappelli izjavio je danas uoči sjednice vlade kako projekt "Cro kartice", u sklopu kojeg bi poslodavci radnicima uplaćivali iznos koji bi oni mogli koristiti za plaćanje smještaja i ostalih turističkih usluga u Hrvatskoj, nije mrtav, već se razrađuje njegova realizacija.

Poslodavci bi, kaže Cappelli, u sklopu projekta radnicima uplatili iznos "negdje u visini oko 2500 kuna", koje bi kao nagradu davali svojim djelatnicima.

"Poanta je da poslodavci dobiju dio novca neoporezivano kao što sada imaju 7500 kuna"

"Možda stignemo još u predsezoni, a u najgorem slučaju na jesen bismo napravili probu od tjedan dana da vidimo kakav je interes", rekao je Cappelli.

Upitan znače li njegove najave da projekt nije propao, odgovorio je kako nije, samo nije još određeno kako će se zvati: Cro kartica, Tjedan hrvatske ponude ili slično.

"U svakom slučaju, taj tjedan će ići, to imamo pripremljeno, a poanta je da poslodavci dobiju dio novca neoporezivano kao što sada imaju 7500 kuna te da eventualno dodamo 2500 kuna i da to bude dodatna nagrada, ali da se troši u Hrvatskoj", rekao je Cappelli.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara