VIDEO MIP odbio Hanžekovića, Pernaru ostaje imunitet

VIDEO MIP odbio Hanžekovića, Pernaru ostaje imunitet

Foto: FaH / Index

MANDATNO imunitetno povjerenstvo na današnjoj sjednici većinom glasovao je odlučilo odbiti zahtjev za skidanje imuniteta Ivanu Pernaru. Protiv ovakve odluke je bio HDZ-ovac Tomislav Klarić.

Marijan Hanžeković je tužio Pernara zbog uvrede da je monstrum, a s obzirom da je Pernar saborski zastupnik i ima zastupnički imunitet, tužba se ne može pokrenuti bez odobrenja MIP-a.

Na početku sjednice članovima tog tijela se obratio Ivan Pernar koji je podsjetio na "šikaniranje, teror i pokušaj miješanja u odluke zastupnika".

Zastupnik HDZ-a i član MIP-a Tomislav Klarić jedini je glasovao za skidanje imuniteta Pernaru


Foto: Index

Iako su se ostali zastupnici složili da se ne bi trebalo koristiti riječnikom kakvim se koristi Pernar, ipak je praksa da se po privatnim tužbama zastupnicima ne skida imunitet.

"Ukoliko nećete pristati na njegova pravila igre, on će vas blatiti putem medija. Kada je on krenuo blatiti mene, ja sam otvorio usta.

"Nikad neću dići ruku za skidanje imuniteta zbog verbalnog delikta", rekao je član MIP-a Josip Križanić.

SDP-ovac Darko Parić rekao je "Sloboda govora je nešto što je primarno u ovom domu.

 

Pernar na Facebooku: Hvala Bogu i onima koji su se molili za mene

"Želim se prije svega zahvaliti Bogu jer sam svoju sudbinu predao u njegove ruke, potom svima koji su se molili da ne padnem u ruke masona koji me tuži, potom svim kolegama iz MIP-a koje su stale uz mene neovisno o stranačkom opredjeljenju, a onda i svima vama koji me podržavate u ovoj neravnopravnoj borbi", poručio je Pernar nakon što ga je MIP 'oslobodio'.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara