Miro Kovač: Možda ćemo trebati zatvoriti granice za izbjeglice, morat ćemo biti jako oštri

Miro Kovač: Možda ćemo trebati zatvoriti granice za izbjeglice, morat ćemo biti jako oštri

IZBJEGLICE su opet aktualna tema, pogotovo kad se uzme u obzir da su u Njemačkoj sve jači pritisci prema politici "otvorenih vrata" Angele Merkel. Izbjeglička kriza, sasvim sigurno, bit će jedan od prvih izazova s kojima će se susresti nova hrvatska Vlada.

"Ako Austrija i Slovenija zatvore svoje granice onda bi i Hrvatska morala zatvoriti granicu prema Srbiji, a Srbija prema Makedoniji. Hrvatska će tu morati biti vrlo oštra, iako u saborskoj većini još nismo zauzeli stav o izbjegličkoj krizi. No Vlada koja odlazi nije pokazala efikasnost u izbjegličkoj krizi i posvađala se sa susjedima", rekao je u središnjem Dnevniku HRT-a međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač o  hrvatskoj politici prema izbjegličkoj krizi u nadolezećim mjesecima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Vidimo da su i kolege u Sloveniji podigle žicu. Ako budemo primorani na zaštitu granice morat ćemo razmisliti o preprekama. Kapacitete za to imamo, moguće je to učiniti. Hrvatska neće i ne smije postati zona čekanja jer je to onda sabirni centar. Ako Austrija i Slovenija zatvore granice postoji mogućnost da izbjeglice zapnu u Hrvatskoj, a tu ne žele ostati. Potrebno je europsko rješenje, u koje se moraju uključiti sve države" rekao je Kovač.

Na pitanje je li on novi ministar vanjskih poslova Kovač je rekao kako bi sada bilo neozbiljno govoriti o imenima potencijalnih ministara.


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara