Mladi HNS-a kreću na turneju da potaknu mlade na izlazak na izbore

MLADI Hrvatske narodne stranke (HNS) u subotu, 16. kolovoza, krenut će na desetodnevnu jadransku turneju po svim većim hrvatskim gradovima uz obalu kako bi potaknuli mlade u dobi od 18 do 30 godina, koji čine četvrtinu biračkog tijela, da izađu na predstojeće parlamentarne izbore.

Na današnjoj konferenciji za novinare u Zagrebu predsjednica Mladih HNS-a Sonja Koenig rekla je kako to čine jer zadnje ankete pokazuju da među neodlučnima ima čak 30 posto mladih.

U kampanji, kojom mlade ljude žele potaknuti općenito na veći društveni angažman, Mladi HNS-ovci organizirat će brojne koncerte, natjacanja, karaoke. Pritom će dijeliti promotivne materijale o svojim projektima - ukidanje vojnog roka, informatizaciju osnovnog školstva, te program borbe protiv droge.

Parolom "Drugi govore umjesto vas? Izađite na izbore!" ne želimo pridobiti mlade samo za HNS, već ih pozivamo da se više angažiraju u društvu putem udruga pa i drugih stranaka, rekao je glasnogovornik Mladih HNS-a Kemal Kremić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Govoreći o informatizaciji škola, predstavnici Mladih HNS-a rekli su kako oni smatraju da bi se uvođenjem trošarina na cigarete od 50 lipa moglo prikupiti od 200 do 250 milijuna kuna, što bi bilo dovoljno za potpuno informatičko opremanje svih osnovnih škola u Hrvatskoj.

U okviru programa "Edukacijom protiv droge" Mladi HNS-a pokrenuli su nagradnu igru "Bonkasi za ruski rulet" kojom upozoravaju na štetnost sintetičkih droga, posebno ecstasyja.

Mladi HNS-a će na turneju po gradovima kontinentalne Hrvatske ići od 20. do 24. rujna.

(Hina) bdj jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara