MOST-ov Šimić: Ne surađujemo se SDP-om, skupljamo svoje potpise

MOST-ov Šimić: Ne surađujemo se SDP-om, skupljamo svoje potpise

Foto: Hina

PREDSJEDNIK Kluba zastupnika MOST-a Miroslav Šimić u emisiji Poligraf Hrvatskog radija potvrdio je da će danas u Saboru održati sjednicu Kluba zastupnika, nakon koje će imati sastanke s pet ili šest Klubova zastupnika za koje smatraju da bi mogli stati uz inicijativu za sakupljanje potpisa za pokretanje zahtjeva za samoraspuštanjem Sabora.

"Mnogi ove razgovore žele prikazati kao neku suradnju nas i SDP-a. Od te suradnje se još nismo oporavili. S kim ćemo surađivati ovisit će o onome što ćemo čuti u kampanjama, o listama, računamo da ćemo biti treća jaka strana koja će donositi", rekao je Šimić.

U emisiji je gostovao i HDZ-ov Darko Milinović, koji je rekao kako je važno što prije formirati većinu.


"Danas imamo tehničku vladu i krećemo ispočetka. Vjerujem da će HDZ i Domoljubna koalicija složiti većinu koju će biti stabilna. HDZ je ostao vjerodostojan, 70 posto građana je za nove izbore, isto toliko smatra da je ova Vlada neuspješna. To isto smo i mi uvidjeli i zaključili da je nema smisla umjetno održavati i zato smo povukli jučerašnji potez", rekao je Milinović.

Analitičar Žarko Puhovski smatra da su male šanse da HDZ dođe do željene većine te da će, ako je i skupi, ona biti slaba.

"HDZ se odrekao vlasti kako bi spasio svog predsjednika. I HDZ i SDP i Most će biti kažnjeni, ali će situacija biti približno ista kao i nakon prethodnih izbora. Vlada nakon izbora bit će ponovno nestabilna, a SDP i HDZ mogu u koaliciju samo ako budu imali neke druge ljude na čelu svojih stranaka", rekao je Puhovski.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara