Istaknuti MOST-ovac za Index: Zbog ovih je pet uhljeba propalo smanjenje beneficija zastupnicima

Istaknuti MOST-ovac za Index: Zbog ovih je pet uhljeba propalo smanjenje beneficija zastupnicima

Foto: FAH

KAKO danas doznaje Index, za odustajanje od ukidanja beneficija zastupnicima zaslužno je petero uhljeba iz SDP-a i HNS-a, koji su svoje pravo aktivirali prije nego što je MOST-ov prijedlog došao na red, kazao nam je visoki izvor iz MOST-a.

Podsjetimo, iako je MOST još u predizbornoj kampanji najavljivao smanjenje beneficijama saborskim zastupnicima, uključujući i isplate nakon odrađenog saborskog mandata, što su i uputili u saborsku proceduru, potpredsjednik Sabora iz redova MOST-a Robert Podolnjak javnost je u četvrtak izvijestio da do toga ipak neće doći.

Kazao je da je 48 zastupnika ovoga i prošlog saziva zatražilo da im se aktivira pravo na naknadu pune plaće šest mjeseci nakon isteka mandata te još pola plaće kroz narednih šest mjeseci.

MOST neće odustati od prijedloga

Podolnjak priznaje kako više nije moguće spriječiti sadašnje zastupnike da koriste "šest plus šest", no ističe kako Most neće odustati od prijedloga.

MOST se na Facebooku potom opravdao da su HDZ i SDP zaustavili zakon o smanjenju plaća zastupnicima te da ne žele dijeliti sudbinu naroda. Svakako ćemo se zalagati da se zakon promijeni za sljedeći saziv Sabora, s obzirom da je to sada nemoguće. A svaki dan ćemo podsjećati kolege na naš prijedlog i svaki dan čekati jednog po jednog od tih 48 da odustanu od svog zahtjeva", napisali su iz Mosta.

> MOST: HDZ i SDP su zaustavili zakon o smanjenju plaća zastupnicima, ne žele dijeliti sudbinu naroda

Na tu su objavu dobili mnoštvo negativnih komentara ljutitih i razočaranih građana.

> Saborski uhljebi zadržali prvilegije, nezadovoljni građani zatrpali MOST kritikama: "Varalice ste!"

Istaknuti MOST-ovac  za Index je ispričao zbog koga je zapravo propalo ukidanje beneficija.

Radi se o ekipi koja je mijenjala Zorana Milanovića, Ranka Ostojića, Vesnu Pusić, Milanku Opačić i Predraga Matića od 28. prosinca do 30. siječnja. Dakle, samo mjesec dana.

"Samo na temelju toga mustre su se prijavile na popis za beneficije na kojem je inače 45 ljudi. Ostalih 40 je iz starog saziva. I da tih petero nije to aktiviralo prije nego je naš prijedlog došao na dnevni red, naš bi prijedlog zakona prošao", rekao je za Index izvor iz MOST-a te dodao da nijedan MOST-ov zastupnik po isteku mandata neće aktivirati svoje beneficije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Zaista ne bi imalo smisla da predlažemo zakon, pa da eto jadni primaju beneficije po isteku. Želimo istaknuti da MOST stvarno nije kriv zbog pada prijedloga zakona. Prijedlog ćemo gurati i dalje, a tek sad ide prijedlog za rezanje plaća zastupnicima", rekao je MOST-ov izvor za Index.

Ovo je pet ljudi zbog kojih je propao prijedlog za ukidanje beneficija saborskim zastupnicima:


Igor Kolman iz HNS koji je mijenjao Vesnu PusićSaša Dujić iz SDP-a koji je mijenjao Milanku OpačićFranko Vidović iz SDP-a koji je mijenjao Ranka OstojićaBiljana Gaća iz SDP-a koja je mijenjala Predraga MatićaMelita Mulić iz SDP-a koja je mijenjala Zorana Milanovića. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara