Mrak-Taritaš: HNS su prevaranti

Mrak-Taritaš: HNS su prevaranti
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

PREDSJEDNICA Glasa Anka Mrak-Taritaš odbacila je danas mogućnost koalicije ili bilo kakve suradnje s HNS-om, ocijenivši da je poziv te stranke na ujedinjenje liberalnih opcija u najmanju ruku smiješan jer su odabravši koaliciju s HDZ-om prevarili i Zorana Milanovića i birače.

HNS-ov potpredsjednik vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar ustvrdio je da su europarlamentarni izbori pokazali koliko je liberalna ideja u Hrvatskoj razjedinjena, pa bi bilo nužno da se stranke liberalne opcije ujedine i zajedno izađu na neke od nadolazećih izbora.

"Kad ste mi rekli za to, mislila sam da se šalite, ali očito se ne šalite, očito je zbilja u pitanju. HNS je najmanje pozvan da poziva bilo koga na bilo kakvo ujedinjenje. Još je vrlo neobično da HNS kaže da će podržati Zorana Milanovića", kazala je Mrak-Taritaš novinarima u Hrvatskom saboru.

"Pa HNS je prevario Zorana Milanovića, a netko tko prevari jedanput, napravit će to i drugi i treći put. HNS je taj koji je bio na listi zajedno s Milanovićem, dogovorio izlazak na parlamentarne izbore, prevario Milanovića i otišao dalje s Andrejem Plenkovićem. Kad napravite jedanput, napravit ćete to svaki put", ustvrdila je Mrak-Taritaš.

"Svatko tko ide s HNS-om treba biti vrlo oprezan"

Stoga je u potpunosti odbacila bilo kakvu mogućnost da Glas ide u koaliciju ili bilo kakvu suradnju s HNS-om.

"HNS je svoj put rekao kako će ići, oni su ti koji obmanjuju svoje birače jer jednom mogu na jedan način, drugi put na drugi. Svatko tko ide s HNS-om treba biti vrlo oprezan i vidjeti koja će biti budućnost HNS-a, a ovdje je očito neka panika u pitanju", smatra čelnica Glasa.

Istaknula je da je Glas nastao jer su rekli da neće ići u koaliciju s HDZ-om i da ne žele varati svoje birače, a nisu, naglašava, htjeli prevariti niti Zorana Milanovića. Ako Zoran Milanović kaže da će biti kandidat i zatraži podršku svih od centra prema lijevom, Mrak-Taritaš kaže da su spremni sjesti za stol i o tome razgovarati.

Kaže da je u HNS-u panika

Ocijenila je da u HNS-u vlada panika jer traže potencijal vezano za parlamentarne izbore, a nitko neće s njima.

"Ako nitko neće s vama, onda se morate nuditi. Budućnost HNS-a je nešto o čemu HNS treba voditi računa. HNS očito luta u magli i traži svoj put, ovo je jedan poziv koji je u najmanju ruku smiješan", zaključila je.

Smatra da se ne nude svojim aktualnim koalicijskim partnerima HDZ-u jer ih niti oni neće.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara