MSan grupa: Nismo znali da će nas napadati zbog angažmana Ive Sanadera

MSan grupa: Nismo znali da će nas napadati zbog angažmana  Ive Sanadera

Foto:Arhiva

INFORMATIČKA tvrtka M San grupa i tvrtke kćeri, među kojima i zagrebački King ICT, tijekom 2008. i 2009. godine sklopile su 112 ugovora s državnim institucijama i tvrtkama, čija je vrijednost 609,392.278 kuna, pisao je svojedobno Index, a ovih dana Damir Krstičević član Nadzornog odbora KING ICT i M SAN Grupe, kao i član Uprave Stipo Matić ponovno su se našli na udaru dijela javnosti zbog svog navodnog povlaštenog položaja u vrijeme mandata današnjeg stanovnika Remetinca i bivšeg šefa HDZ-a Ive Sanadera.

Koristan angažman Sanadera, ali...

Nova je informacija da su dosadašnji medijski napisi o povlašenosti te tvrtke postali predmetom istraživanja policije i to poslovanej od 2004. godine, kao i angažman Sanaderove tvrtke Alia savjetovanje kojem je Krstičevićeva tvrtka isplatila navodno 300 tisuća eura.

"Procijenili smo da bi angažman tvrtke Alia Savjetovanje mogao biti koristan za investicije MSAN Grupe na regionalnom tržištu. Nikako nismo mogli predvidjeti što će se kasnije događati s bivšim premijerom Sanaderom niti da ćemo se, zbog sasvim legalno sklopljenog poslovnog ugovora, naći na udaru pogrešnih medijskih zaključaka", navodi se u posebnom priopćenju Msan grupe.

Sramiti se prihoda?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako navode da je brojka o ugovorima sklopljenim s javnim sektorom netočna jer se pojedini iznosi zbrajaju dvostruko, te se ne uočava razlika između okvirnog sporazuma i godišnje realizacije.

"Konsolidirani prihod tvrtke KING ICT u te je dvije godine premašio 1,2 milijarde kuna. Toga bi se trebali sramiti?", kažu iz te tvrtke.  
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara