MUP raspisao međunarodnu tjeralicu za Kapetanom Draganom

MUP raspisao međunarodnu tjeralicu za Kapetanom Draganom
MINISTARSTVO unutarnjih poslova (MUP) poslijepodne je na nalog šibenskog istražnog suca raspisalo međunarodnu tjeralicu za Draganom Vasiljkovićem, poznatijim kao Kapetan Dragan, doznaje se u MUP-u.

Tjeralica protiv Vasiljkovića, kojeg se sumnjiči za ratne zločine protiv zarobljenika i civila, poslana je u sjedište Interpola u Lyonu, izjavio je Hini glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun.

Dodao je da je MUP pritom iskoristio i drugu mogućnost, odnosno da je raspisao i tzv. difuznu tjeralicu, koja se šalje izravno zemlji za koju se pretpostavlja da bi se u njoj tražena osoba mogla skrivati.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vasiljković trenutačno nije dostupan hrvatskim vlastima, jer živi u Australiji.

Nalog za raspisivanjem međunarodne tjeralice jučer je podnio istražni sudac šibenskog Županijskog suda Dalibor Dukić, sukladno članku 486. Zakona o kaznenom postupku, jer je Vasiljković u bijegu a rješenjem šibenskog Županijskog suda mu je određen pritvor.

Istragu je zatražilo šibensko Županijsko državno odvjetništvo, koje ga tereti da je kao zapovjednik jedinice za posebne namjene u sastavu paravojnih srpskih postrojba, odnosno zapovjednik nastavnog centra za obuku pripadnika specijalnih postrojba "Alfa", postupao protivno odredbama Ženevske konvencije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara