Musk nazvao ronioca koji je spašavao dječake iz tajlandske spilje pedofilom

Musk nazvao ronioca koji je spašavao dječake iz tajlandske spilje pedofilom
Foto: EPA/Screenshot

BRITANSKI ronilac koji je sudjelovao u spašavanju dječaka iz tajlandske spilje razmišlja o tužbi protiv Elona Muska, koji ga je nazvao pedofilom, piše Guardian.

Ronilac Vern Unsworth nazvao je Muskovu ponudu za pomoć spašavanju trenera i dvanaestorice dječaka iz tajlandske spilje "medijskim trikom". Dječaci i njihov nogometni trener bili su zarobljeni u spilji na sjeveru Tajlanda 17 dana i cijeli svijet je pratio mukotrpnu i smrtonosnu potragu i spašavanje.

>>VIDEO Kako se odvijala akcija spašavanja dječaka iz spilje: "Ovo je učinjeno prvi put u povijesti"

Elon Musk donio je tajlandskim spasiocima mini podmornicu dizajniranu za iznošenje dječaka iz spilje. Međutim, vođa misije zahvalio je Musku na njegovoj ponudi, ali rekao je da podmornicu ne može iskoristiti u spašavanju: "Oprema koja je donesena nije praktična za našu misiju", objasnio je Narongsak Osotthanakorn. "Iako je oprema tehnološki sofisticirana, ne uklapa se u našu operaciju spašavanja iz spilje." Neki su na društvenim medijima pohvalili Muskov napor, ali kritičari su ga optužili za samopromociju.

>>Zašto se Elon Musk uključio u spašavanje dječaka iz spilje?

"Može si zabiti tu podmornicu tamo gdje boli", rekao je za CNN Vern Unsworth. "Nije uopće imala šanse raditi. On nema pojma kakav je prolaz kroz spilje", dodao je. "Podmornica je duga oko šest stopa (nešto manje od dva metra) i kruta tako da ne bi mogla proći zavoje ni oko nikakvih prepreka", izjavio je pa dodao: "Ne bi prošla prvih 50 metara u spilji. Običan PR trik."

>>Heroj koji je spasio dječake u spilji pokopao Elona Muska: "Zabij si tu podmornicu"

Musk je u nedjelju na Twitteru objavio da će snimiti video kojim će dokazati da bi njegova mini podmornica bila uspješna u spašavanju i dodao: "Žao mi je, pedofilu, ali to si tražio."

Kevin Beaumont istaknuo je na Twitteru da "Musk naziva čovjeka koji je pronašao dječake pedofilom", a Musk mu je odgovorio: "Kladim se u potpisani dolar da je to istina." Uslijedile su žestoke kritike u kojima su korisnici istaknuli koliko je opasno i neodgovorno iznositi tako ozbiljne optužbe i objavljivati ih na internetu.

Musk je kasnije izbrisao svoje objave na Twitteru, a Unsworth je izjavio kako razmišlja o podizanju tužbe protiv njega. "Šokiran sam i bijesan. On me nazvao pedofilom. Mislim da ljudi shvaćaju kakav je on čovjek", rekao je Unsworth za Guardian. Musk je ranije na Twitteru uvrijedio još jednog kritičara, koji je njegovu ideju o podmornici nazvao "apsurdnom". "Prati me i dalje, kretenu", napisao je Musk u objavi koju je također kasnije obrisao.

 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara