Na Makarskom primorju više od 7000 gostiju

Na Makarskom primorju više od 7000 gostiju

Foto: Hina

U TURISTIČKIM mjestima na Makarskoj rivijeri za prvosvibanjski praznik koji je dio turista spojio s vikendom, prema najavama hotelijera, bit će otvoreno 30-ak hotela u kojima će boraviti oko 7000 gostiju, a prvi turisti već su stigli u kuće za odmor i privatni smještaj.

Većina gostiju u hotelima bit će strani turisti iz Velike Britanije, Njemačke, Norveške i Bosne i Hercegovine.

Nakon praznika i produženog vikenda svi hoteli nastavljaju poslovanje i u njima će se odmarati oko 4000 turista, a već polovicom svibnja, prema stanju bukinga, najavljuju se brojniji dolasci gostiju.

I u samoj Makarskoj hoteli su također vrlo dobro popunjeni pa će prvosvibanjski praznik u hotelskim kućama dočekati oko 2000 gostiju, a očekuje se da će nakon praznika u njima odmor nastaviti oko 1000 turista, uglavnom stranih.

Direktorica prodaje Hotela Makarska Dubravka Granić najavila je dobru predsezonsku popunjenost sva tri hotela. Po njenim riječima, hoteli Meteor i Dalmacija za radnički praznik ugostit će oko 800 gostiju, a Rivijera će od 2. svibnja do konca tjedna biti domaćin za 600 gostiju sudionika "Humanijade", sportsko-edukacijskog susreta biomedicinskih fakulteta na kojem se, osim studenata iz naše zemlje, očekuju i studenti iz Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara