Načelnik PU osječko-baranjske o sukobu u "valpovu"

OSJEČKO-baranjska Policijska uprava još utvrđuje okolnosti zbog kojih se 28. prosinca dogodio fizički obračun radnika PPK "Valpova" i djelatnika zaštitarske tvrtke "Borbaš" i eventualno drugih sudionika, u kojem je deset osoba lakše ozlijeđeno, a za sada su identificirane dvije od onih osoba koje su izazvale sukob, izvijestio je načelnik Ureda načelnika PUa Stipo Rimac.

Njihova imena za sada nije otkrio.

U izjavi za Hinu načelnik Rimac je rekao da policija utvrđuje osnovanu sumnju u moguće počinjenje kažnjiva djela, o čemu će pismeno obavijestiti Općinsko državno odvjetništvo u Valpovu. Dodao je kako se također utvrđuju činjenice prekršajne odgovornosti za remećenje javnog reda i mira.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit kako Stožer za obranu PPK "Valpova" izjavljuje da je u sukobu sudjelovalo 30 do 70 zaštitara tvrtke "Borbaš", Rimac je rekao da je bilo osam službenih djelatnika te zaštitarske tvrtke te da se u suradnji s policijskim postajama iz nekih drugih gradova provjeravaju podatci o možebitnim za sada nepoznatim sudionicima sukoba u kojem je ozlijeđeno sedam radnika i tri zaštitara.

Vlasnik tvrtke "Borbaš" Alen Borbaš u današnjoj je izjavi za Hinu, kao i u nedjelju, 28. prosinca, kad je nešto iza 19 sati izbio sukob, ponovio da su oni "napadnuti i to organizirano" te da je njegovih zaštitara bilo osam. Naime, dodao je kako već tri mjeseca ispred dva ulaza u dvorište PPK "Valpova" dežuraju po dva zaštitara, koje je angažirala nova Uprava da se čuva imovina, a kako je u vrijeme obračuna bila smjena, bilo ih je osam. Ponovio je da nisu imali oružje.

Stožer za obranu tvrdi da su radnike napali zaštitari "Borbaša" te da su imali i vatreno oružje iz kojega je i pucano.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara