SMS AFERA

Nacional: Istražitelji otkrili nove tragove koji vode do Milijana Brkića

Nacional: Istražitelji otkrili nove tragove koji vode do Milijana Brkića
Foto: Patrik Maček/PIXSELL, Nacional

NACIONAL otkriva da su istražitelji u SMS aferi došli do novih tragova koji teško optužuju Milijana Brkića. Naime, prema njihovim informacijama, istražitelji su u jednom od mobitela nađenih kod Franje Varge otkrili čestu i intenzivnu komunikaciju Varge s drugim čovjekom HDZ-a, Milijanom Brkićem.

"Duže vrijeme su intenzivno komunicirali, i prije, ali i u vrijeme izbijanja afere. Ta komunikacija prilično eksplicitno kompromitira Milijana Brkića", kazao je Nacionalu izbor dobro upućen u istragu i sva zbivanja oko SMS afere.

Brkić Nacionalu nije želio odgovoriti na upit oko te komunikacije.

Brkić je prije par tjedana ispitan u Uskoku. Nije poznato što je rekao istražiteljima. Novinarima je nakon uhićenja Varge tvrdio da se u tjednu kada je Varga otkriven nije čuo s njim, no čini se sada da to nije točno.

Nacional piše kako bi Uskok svoju istragu mogao dovršiti kroz par tjedana.

Vargu se sumnjiči da je izradio lažnu SMS prepisku, a Curića da mu je javio da ga istražuje policija

Podsjetimo, Franju Vargu Uskok sumnjiči da je izradio lažnu SMS prepisku između bivšega glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana i jednog suca koji je sudio Zdravku Mamiću i ostalima, a prema kojoj je Cvitan prije objave prvostupanjske presude pritiskom na suca tražio da donese osuđujuću presudu.

Zbog sumnje da je Vargi dojavio da je pod istražnim mjerama i da mu se sprema uhićenje, u istražnom zatvoru je i Blaž Curić, vozač potpredsjednika vlade Tomislava Tolušića i kum potpredsjednika HDZ-a Milijana Brkića.

Krajem studenoga u medijima su objavljeni detalji Vargina istražnog iskaza u kojem osim o svom odnosu s Mamićem govori i o suradnji s Karamarkom, Brkićem, bivšim savjetnikom predsjednice Republike Vladom Galićem, ali i nekadašnjim vlasnikom Agrokora Ivicom Todorićem. I Todorić je također ispitan u ovoj istrazi zbog sumnje da je Varga povezan s SMS prepiskom skupine Borg.

Bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko dao je u utorak predvečer iskaz Uskoku o aferi SMS, a uoči svjedočenja je rekao kako dolazi kao svjedok u ''slučaju Franje Varge'' s kojim su ga, tvrdi, upoznala dva prijatelja početkom 2017., u vrijeme kada više nije bio na funkciji predsjednika stranke ni potpredsjednika vlade.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara