Nađena još jedna lažna diploma. "Profesorica" radila u srednjoj školi 24 godine

Nađena još jedna lažna diploma. "Profesorica" radila u srednjoj školi 24 godine
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

PRONAĐENA je još jedna lažna diploma u hrvatskim školama.

"Profesorica" predavala čak 24 godine u srednjoj školi

Naime, riječ je o lažnoj diplomi Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, a profesorica je predavala ekonomsku grupu predmeta u jednoj srednjoj školi čak 24 godine. To je za Index potvrdilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Kako su poručili, više informacija nemaju jer je cijeli slučaj preuzelo Državno odvjetništvo.

Škola je podnijela kaznenu prijavu DORH-u te je navedenoj osobi uručen izvanredni otkaz.

Podsjetimo, ministrica Blaženka Divjak naložila je provjeru svih diploma u resoru znanosti i obrazovanja nakon što je u samom Ministarstvu otkrivena zaposlenica s lažnom diplomom. 

Prije ove otkriveno deset lažnih diploma

Krajem prošlog mjeseca ministrica je objavila kako je u 50 dana provjere otkriveno ukupno deset lažnih isprava.

"Nakon 50 radnih dana otkako smo identificirali prvu prijevaru i pokrenuli inicijativu za provjeru vjerodostojnosti isprava u resoru znanosti i obrazovanja, otkriveno je ukupno 10 lažnih isprava.

Posljednje dvije nedavno otkrivene krivotvorene isprave su diploma PMF-a u Zagrebu te svjedodžba za vozača motornoga vozila.

Divjak: Namjeravamo nastaviti dok se sustav ne počisti od varalica koje ruše dignitet struke

Osoba s diplomom fizike i tehnike radila je od 2015. godine u jednoj osnovnoj školi, dok je osoba s krivotvorenom svjedodžbom radila u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju kao vozač.

Obje osobe više ne rade s mladim ljudima, a institucije u kojima su varalice radile obavijestile su nadležna tijela koja postupaju po daljnjoj proceduri.

Još jednom želim poslati jasnu poruku da namjeravamo nastaviti s ovom antikorupcijskom mjerom dok se sustav ne pročisti od varalica koji ruše dignitet struke i ruše povjerenje u sve one marljive i poštene ljude koji svoj posao rade savjesno i odgovorno", poručila je tada Divjak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara