4 sastojka i 5 minuta - toliko vam treba za ovaj desert koji obožavamo
TKO KAŽE da poznati čokoladni tartufi ne mogu biti od bijele čokolade, taj nije probao ova kremasta savršenstva u ogrtaču od kokosa. Ove su kuglice nevjerojatno jednostavne i brze za pripremu, a rezultat je elegantna slastica koja se topi u ustima. Savršene su za blagdanski stol, ali i kao slatki zalogaj uz kavu u bilo koje doba godine.
Za pripremu ovih kuglica trebat će vam svega 5 minuta, uz dodatno vrijeme za hlađenje smjese u hladnjaku. Recept je vrlo jednostavan, a od navedenih sastojaka dobit ćete otprilike 14 kuglica.
Sastojci
- kvalitetna bijela čokolada
- maslac
- vrhnje za šlag
- kokos
Priprema
Razlomljenu bijelu čokoladu, maslac i vrhnje za šlag otopite zajedno. Možete to učiniti u mikrovalnoj pećnici, zagrijavajući smjesu u intervalima od 30 sekundi i miješajući između dok ne postane potpuno glatka i kremasta. Alternativno, sastojke možete sjediniti na štednjaku, miješajući pjenjačom na laganoj vatri dok se sve ne otopi i poveže.
Dobivenu smjesu ostavite da se kratko ohladi na sobnoj temperaturi. Zatim je prekrijte prozirnom plastičnom folijom i stavite u hladnjak na najmanje dva sata kako bi se potpuno stisnula i postala pogodna za oblikovanje.
Ohlađenu smjesu vadite žlicom ili malom grabilicom za sladoled. Rukama brzo oblikujte kuglice željene veličine. Svaku kuglicu odmah uvaljajte u kokosovo brašno sa svih strana. Za bolji rezultat, nakon što uvaljate kuglicu u kokos, možete je još malo protrljati među dlanovima kako bi se kokos čvršće primio. Gotove kuglice slažite na pladanj i čuvajte u hladnjaku do posluživanja.