Nastavlja se sindikalni prosvjed pred T-HT-om, zaštitari ne prosvjeduju

REPUBLIČKI sindikat radnika Hrvatske priopćio je danas da nastavlja s prosvjedom pred Upravom THTa (HOTO toranj u Savskoj ulici) zbog nepoštivanja prava iz Kolektivnog ugovora za radnike tvrtki Eurest Croatia i Posilović zaštita.

Desetak sindikalaca od jučer cjelodnevno prosvjeduje kod ulaza u HOTO, a predsjednik sindikata Jadranko Vehar najavio je da će prosvjed trajati sve dok se ne ispune sindikalni zahtjevi.

Radnici Eurest Croatie i Posilović zaštite izdvojeni su iz T-HT-a 2002. uz obvezu tvrtke da primjenjuje prava iz tadašnjeg Kolektivnog ugovora i na te radnike, te da im uplaćuje sredstva na poseban račun, što nije učinjeno, tvrdi Vehar.

Radnicima Euresta tako za naknade nije isplaćeno više od pet milijuna kuna, a radnici Posilović zaštite koji su koristili godišnji odmor još uvijek očekuju svoj regres, kaže se u priopćenju.

Vehar također podsjeća da je od Uprave T-HT-a tražio javno očitovanje u vezi popisivanja 650 radnika koji će biti proglašeni tehnološkim viškom.

Sindikalci smatraju da u T-HT-u nema viška radnika pa će se novim otpuštanjima ionako loša situacija u osnovnoj djelatnosti (ukopčanja, otklanjanja kvarova) znatno pogoršati.


Prosvjed nije uperen protiv T-HT-a već "protiv ljudi koji imaju obavezu voditi tvrtku na zadovoljstvo korisnika usluga, te na dobrobit radnika i društva u cjelini".

S obzirom na loše poteze nesposobnih čelnika, bojimo se da će T-HT uskoro prikazivati dobit samo zahvaljujući drastičnom smanjenju radne snage i da će izgubiti bitku s konkurencijom, kaže se u priopćenju.

U prosvjedu ne sudjeluju radnici zaštitari Posilovića

U prosvjedu članova Republičkog sindikata radnika Hrvatske koji se održava ispred sjedišta THT-a u Savskoj ulici, ne sudjeluju radnici Posilović Zaštite, priopćila je danas ta tvrtka.

Niti jedan radnik Posilović Zaštite ne sudjeluje u prosvjedu, kaže se u priopćenju kojim se demantiraju tvrdnje predsjednika sindikata Jadranka Vehara.

"Svojim neodgovornim izjavama Vehar izravno nanosi štetu našoj tvrtki i radnicima pokušavajući poljuljati korektan partnerski odnos između T-HT-a i Posilović Zaštite, i to u svrhu vlastite medijske promocije".

U priopćenju koje je potpisao direktor tvrtke Damir Posilović tvrdi se da su u potpunosti ispunjena sva prava koja pripadaju bivšim T-HT-ovim radnicima u Posilović Zaštiti.

Posilović Zaštita sve eventualne probleme s T-HT-om rješava na vrijeme kroz rad Nadzorne grupe i Grupe za zaštitu prava radnika, u kojoj i radnici imaju svoje predstavnike, a ne neutemeljenim prosvjedima, kaže se u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara