"Nećemo žuriti, Ustav se donosi da bi trajao"

"Nećemo žuriti, Ustav se donosi da bi trajao"

Tekst: P.V.
Foto: Goran Mehkek / Cropix

VLADA i oporba napravile su prvi korak prema usuglašavanju ustavnih promjena. Lideri oporbenih stranaka sastali su se danas s predstavnicima Vlade nakon čega je Vladimir Šeks, koji će voditi pregovore, novinare izvijestio da je dogovorena metodologija donošenja ustavnih promjena, ali ne i sadržaj. No, Šeks tvrdi da je upravo metodologija najteži dio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijerka Jadranka Kosor sigurna je da će dogovori proći u "ozračju suradnje i razumijevanja". "Sve smo dogovorili što se političkog okvira tiče, a detalje ćemo rješavati naknadno", rekla je Kosor koja vjeruje da će pregovori proći bez većih zastoja.

No, tako što se ne može zaključiti iz izjave Zorana Milanovića, koji je kazao da očekuje da će do ustavnih promjena doći u razumnom roku, ali odmah zatim dodao kako je sve moglo već biti gotovo, samo da se krenulo na vrijeme. No, mjesta za žurbu sada ipak neće biti, poručio je šef oporbe, uz napomenu da su se već previše puta opekli donošenjem nedovoljno razrađenih zakona od strane HDZ-ove Vlade. "Ustav se donosi da bi trajao", rekao je Milanović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara