Nema za vrtiće, ali ima za luksuzne aute: Bandić nabavlja vozila za najmanje 55 milijuna kuna

Nema za vrtiće, ali ima za luksuzne aute: Bandić nabavlja vozila za najmanje 55 milijuna kuna

Foto: 123rf, FAH

GRAD Zagreb započeo je s postupkom javne nabave novih vozila za Grad, Zagrebački holding i još nekoliko gradskih poduzeća. Na nove automobile, kojih je 277, potrošit će 44.200.000,00 kuna bez PDV-a, navedeno je u javnoj nabavi u Narodnim novinama. To znači da će se na aute potrošiti 55.2 milijuna kuna s PDV-om. Vozila će koristiti putem operativnog leasinga na 48 mjeseci.

> Nove super-skupe limuzine za guzice zagrebačkih političara!

Veći dio automobila spada u "obična" vozila, no pojedini ipak spadaju u luksuzan tip automobila. Našlo se tako u tehničkim specifikacijama zahtjeva poput kožnih sjedala, petmetarskih limuzina, ogromnog broja konjskih snaga...

"Ponuditelji su obvezni naručitelju ponuditi isključivo nova i nekorištena vozila s godinom proizvodnje 2016., s garancijom na ukupno vozilo s vremenom trajanja najmanje do isteka ugovora o leasingu i godineproizvodnje u kojoj se vrši isporuka vozila. Ukoliko nakon nuđenja prestane proizvodnja modela kojeg je ponuđač nudio u svojoj ponudi i na dan isporuke nuđeni model mu nije raspoloživ ponuditelj je obvezan isporučiti posljednji dostupni model od proizvođača te uz istu cijenu iz ponude", navodi se u pozivu za nadmetanje na stranicama javne nabave Narodnih novina.

"Kako bi se ponuda smatrala prikladnom ponuđeno vozilo mora zadovoljiti sve traženo iz obrazaca "Tehnička specifikacija predmeta nabave."

Vozilo više srednje klase, kakvo zahtjeva Grad Zagreb:Tehničke specifikacije uključuju: sjedala u kombinaciji tkanine i kože, prednja sjedala s električnim podešavanjem, grijana prednja i stražnja jedala, zatamnjena stakla na stražnjim vratima i stražnjem staklu, naplaci 19", ultrazvučna pomoć pri parkiranju sprijeda i kamera za nadzor kretanja unazad, kontrola pritiska u gumama, zračni ovjes - tvornička ugradnja...

Nabavlja se ukupno devet automobila "Srednja klaca - Tip 1":Traže se i četiri vozila Srednje klase - Tipa 2:Grad Zagreb nabavlja i ukupno šest terenaca, s ovim tehničkim specifikacijama:


Javnom nabavom traži se i superterenac:


 

Podsjetimo, nedavno je Index objavio priču o nevjerojatno lošim uvjetima u zagrebačkim vrtićima, u kojima djeca i odgajateljice borave u malenim prostorima, u koje se nije ulagalo godinama.

> Očajne odgajateljice: Na 30 mališana jedna teta, vrtići prastari, a Bandić gradi fontante za 30 milijuna kuna

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara