Njezine torte žele svi, a sada uvodi novi koncept - prodaja samo jedne kriške torte
SABRINA Herak Smoković, kreativna snaga iza sve popularnijeg zagrebačkog brenda torti CakeMe, predstavila je svoj novi slatki projekt pod nazivom "Slice Me" - skriveni okus u jednoj kriški torte. Radi se o subotnjoj ponudi koja će biti dostupna isključivo jednom tjedno, uz ograničene količine i obaveznu prethodnu rezervaciju.
>> Pričali smo sa Sabrinom koja je torte pretvorila u posao, a tjedno ih napravi 20
Koncept je jednostavan, ali intrigantan: posjetitelji unaprijed rezerviraju svoju krišku, no okus im otkriva tek kada dođu po nju. Svake subote bit će u ponudi novi, drugačiji okus, a preuzimanje unaprijed rezerviranih kriški bit će moguće u periodu od 10 do 12 sati. Cijena jedne kriške, predviđene za dijeljenje između dvije osobe, iznosi 10 eura.
Ovaj novi projekt logičan je nastavak Sabrinine kreativne filozofije - iznenađenja, estetike i emocije, koju njeguje od samog početka svog slastičarskog puta. S njom smo već ranije razgovarali u opsežnom intervjuu, gdje nam je otkrila kako torte koje danas izazivaju oduševljenje zapravo izrađuje - sama.
Ideja za torte sinula joj preko noći
Sabrina osim što peče torte, ujedno ih i dekorira, vodi poslovanje, preuzima i isporučuje narudžbe, brine se o marketingu i društvenim mrežama, fotografira proizvode i osmišljava kreativne kampanje.
Inače diplomirana filmska i kazališna producentica, Sabrina je godinama radila u filmskoj i reklamnoj industriji, gdje je producirala brojne televizijske reklame, vodila festivale i sudjelovala u raznim kreativnim projektima. No, ideja za torte - kako sama kaže - sinula joj je doslovno preko noći, a s vremenom je postala sve jasnija i sve ozbiljnija.
Početak nije bio jednostavan - prvi pokušaj pokretanja biznisa s tadašnjim partnerom nije uspio, projekt je nakratko stao, no Sabrina se nije predala. Uložila je u sebe, upisala tečaj za slastičara, dodatno se educirala kroz online tutorijale, investirala u opremu i ponovno pokrenula CakeMe - ovaj put samostalno, sustavno i s jasnom strategijom.
Danas u prosjeku napravi oko 20 torti tjedno, a u udarnim danima, posebno četvrtkom i petkom, njezin radni dan zna započeti u 7 sati ujutro i završiti tek oko ponoći. Svaka torta iziskuje najmanje šest sati rada - od pečenja biskvita, preko pripreme krema pa do konačne dekoracije.
Njezine su torte raskošne izvana, ali i iznutra, a popularne su među mlađom publikom zbog prepoznatljive estetike, neobičnih boja, tekstura i natpisa. Sabrina vrlo rijetko izrađuje dvije identične torte, pa je gotovo svaki njen rad svojevrsni, jestivi unikat.
CakeMe se preselio i na novu adresu
U međuvremenu, CakeMe se nedavno preselio i na novu adresu - Zeleni trg 3A na zagrebačkom Vrbiku, gdje će se subotom odvijati i novi "Slice Me" koncept - mali, slatki trenutak iznenađenja za sve ljubitelje torti koji se usude prepustiti nepoznatom okusu u jednoj, savršeno dekoriranoj kriški.