Nobilo objasnio zašto je napustio odvjetnički tim Davora Dragičevića

Nobilo objasnio zašto je napustio odvjetnički tim Davora Dragičevića
Foto: Pixsell/Jurica Galoic

ODVJETNIK Anto Nobilo, koji više nije dio međunarodnog tima za utvrđivanje okolnosti o stradanju Davida Dragičevića, objasnio je zašto je napustio tim.

Podsjetimo, Nobilo je rekao kako smatra da David Dragičević nije ni silovan ni masakriran. Također je javnost obavijestio da je napustio odvjetnički tim, formiran ovog kolovoza, u kojem su uz njega bili i odvjetnici Ifet Feraget, Duško Tomić i Zora Dobričanin Nikodinović.

Izmanipulirani otac

Nobilo je izjavio da je otac ubijenog Davida Dragičevića izmanipuliran i da vlasti u Republici Srpskoj ni na koji način nisu umiješane u ubojstvo koje je dovelo do višemjesečnih prosvjeda u Banjoj Luci.

"Ideja oca o tome što se desilo i ono što sam ja utvrdio nisu se poklapale. To je bio razlog za prekidanje suradnje", rekao je Nobilo za N1.

"S druge strane, uz taj istražni postupak koji se vodi, stvorio se jedan pokret 'Pravda za Davida' koji je sve više poprimao politička obilježja, gdje su se organizirali javna prozivanja različitih političkih dužnosnika, Dodika, ministra policije... Tu se baratalo lažnim činjenicama. Kad sam vidio da se otac neće distancirati od tog pokreta, nego prihvaća te lažne činjenice koje se vrte na tim njihovim uličnim manifestacijama, onda je bilo vrijeme da se ja povučem. Izazvalo je potres, ali mislim da će državno odvjetništvo u nekom razumnom roku, oni su vrlo blizu, završiti taj slučaj, otkriti ubojice i optužiti. Onda će biti sve jasno", rekao je Nobilo.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara