Notorni Trump sad već ozbiljno vodi ispred Clinton, pokazala je nova anketa CNN-a

Notorni Trump sad već ozbiljno vodi ispred Clinton, pokazala je nova anketa CNN-a

Foto: Hina

NAJNOVIJA anketa CNN-a pokazala je kako je Donald Trump preuzeo vodstvo u utrci za Bijelu kuću. Prema rezultatima ankete, Trump ima 44 posto glasova, dok je Hillary Clinton prikupila 39 posto glasova. U tu su anketu uključeni i predsjednički kandidat Libertarijanske stranke Gary Johson koji je osvojio 9 posto glasova anketiranih te Jill Stein, kandidatkinja Zelene stranke s tri posto glasova.

U drugom tipu ankete u kojoj se direktno sučeljavaju Clinton i Trump, potonji je u prednosti od tri posto te je osvojio 48 posto, nasuprot 45 posto glasova koje je dobila Clinton.

Donald Trump ima zašto biti zadovoljan. Ovo je njegov najbolji rezultat u anketama koje provodi CNN još od rujna 2015. Najveću podršku on dobiva od neovisnih birala. 43 posto takvih reklo je kako su ga nakon konvencije u Clevelandu odlučili podržati, dok je njih 41 posto od toga odustalo upravo tad.

Većina neovisnih birača prije spomenute konvencije podržavala je Hillary Clinton, no ona sada stoji dosta lošije po pitanju upravo tih birača - 46 posto njih podržava Trumpa, dok je tek njih 28 posto u anketi podržalo Clinton.

Trumpu naglo porasla popularnost među bijelcima bez diplome

Hillary Clinton ipak je još uvijek najpopularnija među školovanim Amerikancima. Trumpova se popularnost pak temelji na naglom porastu potpore među bijelcima bez diplome.

Broj ljudi koji imaju pozitivno mišljenje o Trumpu je također porastao. Sada ih je 46 posto, dok ih je prije konvencije u Clevelandu bilo 39 posto.

Anketa je pokazalo i kako građani SAD-a Donalda Trumpa smatraju iskrenijim od Clinton, polovica ispitanih također ga podržava zbog svakodnevnog kontakta s ljudima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara