Novi uspjeh Damira Sabola: Hrvatski softver koristit će se na predsjedničkim izborima u SAD-u

Novi uspjeh Damira Sabola: Hrvatski softver koristit će se na predsjedničkim izborima u SAD-u

Foto: MicroBlink / Index

DAMIR SABOL osnivač i direktor tvrtke MicroBlink koja je proizvela najuspješniji hrvatsku aplikaciju PhotoMath, za rješavanje matematičkih zadataka pomoću kamere na mobilnom telefonu, na tržište je izbacio još jedan uspješan proizvod.

Radi se o aplikaciji blinkID koja služi za skeniranje dokumenata, a funkcionira na gotovo svim mobilnim uređajima.

Aplikacija je prilagođena globalnim standardima tako da prepoznaje putovnice i ostale identifikacijske dokumente, poput američke i kanadske vozačke dozvole, njemačke osobne iskaznice itd.

BlinkID skenira podatke u realnom vremenu, u samo nekoliko sekundi, a korisnici nakon skeniranja trebaju potvrditi podatke, što omogućuje gotovo stopostotnu točnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Također, funkcionira bez internetske veze te prikupljeni podaci ostaju kod korisnika aplikacije.

Hrvatski softver na izborima u SAD-u

Njihova blinkID tehnologija (Software Development Kit) koristi se unutar sustava za provođenje izbora u SAD-u. Tehnologija je ugrađena unutar rješenja njihovih partnerskih tvrtki u SAD-u.

BlinkID tehnologiju koriste i mnoge poznate tvrtke poput Nissan North America, FlyDubai, Ericsson u SAD-u i Australiji itd.

Trenutno su u proboju na malezijsko tržište. BlinkID za Maleziju omogućuje skeniranje osobne iskaznice i prikupljanje podataka o imenu i prezimenu, adresi, datumu rođenja, spolu i broju iskaznice.

BlinkID je na malezijskom tržištu trenutno bez konkurencije, kada je u pitanju lakoća korištenja aplikacije. 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara