SUDAR BRODOVA U VENECIJI

Objavljena snimka s kruzera koji se zabio u brod u Veneciji, otkriven i uzrok

Objavljena snimka s kruzera koji se zabio u brod u Veneciji, otkriven i uzrok
Screenshot: YouTube/ Ilirjan Coka

OBJAVLJENA je nova snimka s kruzera koji se zabio u turistički brod i mol u Veneciji na kojoj se vidi kako ljudi panično bježe s manjeg broda. 

Snimka snimljena na kruzeru pokazuje paniku koja je vladala kako se grdosija približavala drugom brodu i obali, dok je s njega odjekivala brodska sirena. 

Kako su objavili talijanski mediji, ozlijeđeno je najmanje petero ljudi, no nasreću radi se tek o lakšim ozljedama. Kako prenosi RAI, jedan čovjek ozlijeđen je na kruzeru, a još četvero na manjem brodu na kojem je bilo 130 putnika. 

Putnici su s broda bježali na kopno, a neki su i skočili u more. 

Ranije je objavljena snimka koja pokazuje kako su putnici bježali s mola nekoliko trenutaka prije nego što je golemi kruzer udario i u obalu.

Kruzeru otkazao motor

Do nesreće je došlo oko 8:30 kada je kruzer koji je tegljač vukao prema mjestu na kojem je trebao pristati u kanalu Giudecca ostao bez kontrole. 

Prema priopćenju kompanije MSC, kruzeru je otkazao motor dok je bio u brzini te da su tegljači su pokušale zaustaviti kruzer, ali nakon sudara s brodom su konopi popucali.

Nakon nesreće na Twitteru se oglasio i ministar prometa Danilo Toninelli.

"Ovaj incident pokazuje da veliki brodovi više ne smiju prolaziti kroz kanal. Nakon godina nerada blizu smo konačnom rješenju koje će zaštititi uvalu i turizam", napisao je.

Već duže vrijeme traje rasprava o zabrani pristupa zakrčenim gradskim kanalima za kruzere, a postoje pozivi na potpunu zabranu kruzera u Veneciji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara