Obustavljena prodaja MOL-ovih dionica jer im je cijena dotakla dno

GLOBALNA financijska kriza udarila je i u Mađarskoj, a na burzi vrijednosnih papira privremeno je zaustavljena prodaja dionica mađarske naftne kompanije MOL kao i OTP banke te još nekoliko manjih tvrtki i institucija.

OTP rasprodala dionice MOL-a

Odluka je donesena budući da je vrijednost dionica MOL-a kao i OTP banke pala za više od deset posto u odnosu na prošli dan, pa je tako MOL pao s 12.060 forinti za 10.280, a OTP banka s 4.650 na 4110 forinti. Tako niska cijena naftnog giganta kao i vodeće mađarske banke zabilježena je posljednji puta prije četiri godine.

Posebno je zanimljivo kako je većinski vlasnik OTP banke jučer prodao sve dionice MOL-a koje je držao kod sebe. Riječ je o 12.453 dionica za koje je dobio 730 tisuća eura te više nije dioničar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MOL će preuzeti više od 44,3 posto dionica Ine

Podsjetimo nakon što je istekao i posljednji rok javne ponude MOL-a kojim preuzimaju dionice Ine, objavljeno je kako je trenutno Mol u vlasništvu 44,3 posto dionica što će nakon obrade još i porasti.  Prema posljednjim podacima objavljenim na internetskim stranicama Središnje depozitarne agencije predano je ukupno 1.935.789 zahtjeva za prodaju dionica MOL-u što je 19,3 posto ukupnih dionica Ine, ali i 64,2 posto dionica Ine na koje se MOL-ova ponuda odnosila.

I prije ponude MOL je bio 25-postotni vlasnik Ine dok će nakon ponude minimalno posjedovati 44,3 posto zahvaljujući posljednjem preokretu, odnosno lavini prodaje dionica po, kako su to vlasnici dionica Ine nazivali, sramotno niskoj cijeni.

I.Ć.
Foto:Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara