Od ožujka impulsi će se plaćati po sekundi

NAKON što Agencija za telekomunikacije odobri, T-HT će korisnicima ponuditi tarifni paket sa sekundom kao obračunskom jedinicom. U Portusu tvrde da bi cijene u fiksnoj telefoniji mogle biti niže od 20 do 30 posto.

Čini se da bi uskoro hrvatski građani mogli dobiti priželjkivani tarifni model, po kojem će se impulsi plaćati po sekundi. Tako bi napokon mogli prestati sukobi na relaciji T-HT – Potrošač, u kojem tvrde da je za sada jedini fiksni operater po modelu jedna minuta - jedan impuls zarađivao i 30 posto više, a zbog čega je pokrenuta zajednička tužba Društva za zaštitu potrošača i građana.

Glasnogovornik T-HT-a Marijan Jurleka za Večernji list  rekao  je da se novi tarifni paket prosljeđuje Agenciji za telekomunikacije koja ga mora odobriti, te da će se već slijedeći mjesec korisnicima ponuditi mogućnost prelaska na novi obračun impulsa.

Iako je ranije najavljeno, tvrtka Optima, koja je dozvolu za fiksnu telefoniju dobila u studenom 2004., s radom neće početi u travnju jer s T-HT-om nije postigla dogovor oko iznajmljivanja mreže i infrastrukture, a također Agencija za telekomunikacije nije donijela standardu ponudu međupovezivanja.

Treći operater u fiksnoj telefoniji, splitski Portus, tvrdi da bi cijene telefoniranja mogle pasti od 20 do 30 posto, ako Agencija za telekomunikacije odobri cijene međupovezivanja kakve su u Europi.

Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka jučer je objavilo Pravilnik o plaćanju naknada za obavljanje telekomunikacijskih usluga, po kojem su naknade za dozvole za nove operatere u fiksnoj telefoniji smanjenje s osam milijuna kuna na 20.000 kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara