Odbor za medije HBK-a o novoj programskoj shemi HTV-a

ODBOR za medije Hrvatske biskupske konferencije (HBK) na redovitoj sjednici održanoj danas u Zagrebu pod predsjedanjem riječkoga nadbiskupa Ivana Devčića osvrnuo se na novu Programsku shemu Hrvatske televizije (HTV) u kojoj je, istaknuto je, znatno smanjen broj vjerskih emisija.

Kako je izvijestila Informativna katolička agencija (IKA), urednik religijske redakcije na HTV-u o. Tonči Trstenjak rekao je da Programska shema za narednu godinu ne poštuje sporazum između HBK-a i HTV-a. Izrazio je i zabrinutost zbog "getoiziranja" vjerskoga programa na 2. televizijski program te neprikladnoga vremena emitiranja pojedinih emisija.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjednici Odbora za medije HBK-a o funkcioniranju Tiskovnoga ureda HBK-a izvijestio je pročelnik Antun Šuljić podsjetivši na niz poteškoća koje prate taj ured od osnutka.

S tim u vezi, na današnjoj sjednici dogovoreno je da članovi Odbora Nedjeljko Pintarić i Mirko Mataušić izrade konkretni prijedlog strategije cjelokupnoga medijskog djelovanja koji će predložiti na razmatranje biskupima za proljetno zasjedanje HBK, objavila je IKA.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara