Odvjetnička komora kreće u postupak protiv Thompsonova odvjetnika?

Odvjetnička komora kreće u postupak protiv Thompsonova odvjetnika?
Foto: Pixsell/Boris Scitar

DANAŠNJIM incidentom u Skupštini grada Zagreba će se prema svemu sudeći pozabaviti i Hrvatska odvjetnička komora.

>> VIDEO Thompsonov odvjetnik izvrijeđao zastupnika, skoro se potukli

>> Karačić na Twitteru: Mediji haluciniraju

Podsjetimo, danas je u Skupštini nakon aktualnog sata došlo do incidenta kad je zastupnik Neovisnih za Hrvatsku i odvjetnik Marka Perkovića Thompsona Davorin Karačić na spomen Dinama nasrnuo na zastupnika Tomislava Tomaševića (Zagreb je naš) unoseći mu se u lice.

Sukob su snimili novinari televizije Z1. Na snimci se ne čuje početak, a prve riječi koje se čuju su Tomaševićevo obraćanje Karačiću: "A što ako ja neću?"

"Klošaru mali, pljunut ću ti u facu"

"Klošaru mali, pljunut ću ti u facu. Hoćemo otići negdje ispod Domovinskog mosta, sami, je l' hoćeš? Je l' hoćeš? Možeš i frenda povesti slobodno sa sobom, dva. Klošaru mali. Usta isperi svaki puta prije nego izgovoriš riječ Dinamo i Davorin Karačić. Jesi čuo? Kada nekoga optužuješ za političku korupciju, onda reci što je bilo. Bijedniče mali", rekao je desničar Davorin Karačić zastupniku Tomaševiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj incident privukao je i pažnju Disciplinskog tužiteljstva Hrvatske odvjetničke komore, krovne organizacije hrvatskih odvjetnika

"U medijima smo pročitali što se dogodilo i zatražili snimke. Nakon pregleda snimki i transkripata koje smo naručili, odlučit ćemo o daljnjem postupanju", poručili su iz ureda za odnose s javnošću HOK-a, javlja Telegram.

Isti portal podsjeća da Disciplinsko tužiteljstvo djeluje kao samostalno tijelo Komore i u slučaju kada procijeni da je to potrebno može podignuti postupak zbog težih povreda dužnosti i ugleda odvjetništva, o čemu dalje odlučuje Disciplinski sud. 

Sankcije koje može izreći Disciplinski sud HOK-a variraju - od ukora preko novčane kazne pa sve do trajnog gubitka prava na obavljanje odvjetničkih poslova.

Tko je Karačić?

Davorin Karačić je zagrebački zastupnik postao prije mjesec dana, a u Skupštinu je ušao s liste Bandićevih partnera, stranke Neovisni za Hrvatsku Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića. Unatoč činjenici da se prilikom izbora nalazio na desetom mjestu njihove liste, a u zagrebački parlament je ušlo pet zastupnika, Karačić je zamijenio dotadašnju zastupnicu Anu Lederer, koju je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić imenovao pročelnicom za kulturu.

Ovaj 43-godišnji odvjetnik, najpoznatiji po tome što mu je klijent Marko Perković Thompson koji je oslobođen optužbi da je uzvikom ''Za dom spremni'' poticao na mržnju u Slunju, slovi za zastupnika brojnih BBB-ovaca i onih prijavljenih upravo za korištenje ustaškog pozdrava. Krasi ga prostački vokabular prilikom izražavanja stavova o neistomišljenicima koje najčešće upražnjava na Twitteru, gdje je vrlo aktivan. Briselski sijedi uškopljenici, sjedokose EU birokratske crkotine, lijevi glodavci - tek su neki od epiteta kojima opisuje protagoniste svojih komentara i napada.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara