Opet burno u Podravci: Marinac podnio ostavku

Tekst: R.R.
Foto: Goran Mehkek (Cropix)

DARKO MARINAC, čelni Nadzornog odbora Podravke, kojeg se sumnjiči da je navodno, bez znanja Uprave 2007. godine odobrio pozajmicu od 65 milijuna kuna tvrtki SMS splitskog poduzetnika Srđana Mladinića večeras je podnio neopozivu ostavku na svoje mjesto.

Podsjetimo, navodno je upravo zbog te pozajmice na sjednici Nadzornog odbora prošlog tjedna došlo do svađe između članova toga tijela. Navodno je tu pozajmicu Marinac odobrio na zahtjev potpredsjednika Vlade Damira Polančeca kojega je to, pak, zatražio odbjegli premijer Ivo Sanader.

Ostavka je uslijedila na večerašnjem zasjedanju Nadzornog odbora i to nakon što je Državno odvjetništvo jutros objavilo da je Marinac predmet istrage. Naime, istražuje se po kojim je okolnostima sklopljen ugovor o kreditu.

"Inzistiram na čistim odnosima te da se zaštite potraživanja Podravke", bilo je sve što je o toj temi rekao prozivani potpredsjednik Vlade Damir Polančec novinarima, dodajući kako nije znao za "kreditnu" suradnju Podravke i SMS-a, niti je, kako kaže, poticao.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara