Oproštajno pismo smijenjenog ravnatelja: Naše doba tek dolazi. Sudit ćemo Judama!

Foto: Index

RAVNATELJA zagrebačke Osnovne škole Petra Zrinskog Krešimir Mihajlović, koji je javnosti postao poznat nakon što je u školi lijepio plakate haških optuženika Gotovine i Markača, smijenio je školski odbor, a ne Kukuriku koalicija kako je on pokušao insinuirati u cirkularnom mailu koji je poslan na mnoge adrese.

Na Mihajlovićevom plakatu Gotovine i Markača je stajala i poruka da roditeljima kojima se to ne sviđa "mogu preseliti u Srbiju". Mihajlović je odmah nakon svoje smjene poslao mail s naslovom "Čistka - Kukuriku: Smijenjen ravnatelj škole u Krajiškoj u kojoj su bile slike generala".

"Pred judama i sotonom ne klečim"

"Dragi Prijatelju. Više nisam ravnatelj OŠ Petra Zrinskog. Pred judama i sotonom ne klečim. Klečim pred dragim Bogom i dobrim ljudima", napisao je u poruci bivši ravnatelj Mihajlović te u nastavku čestitao Božić svojim prijateljima i "dragim našim generalima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Mihajlović je u mailu pokušao progurati tezu da je žrtva čistke Kukuriku koalicije koja je došla na vlast te neizravno i novog premijera Zorana Milanovića čija djeca idu u školu Petra Zrinskog, što nije točno. Naime, prema informacijama kojima raspolaže Index, Mihajlović je smijenjen voljom školskog odbora u kojem od sedam članova nije dobio niti jedan glas te koji je izabrao novu ravnateljicu. O ovom slučaju se još očekuje očitovanje ministarstava. 

"Jude našeg doba izdale su naše generale"

Mail koji je Mihajlović poslao "začinio" je i svojom fotografijom uz plakat Gotovini i Markaču koje je lijepio po školi. Mail je uglavnom posvetio "izdajici Isusa" Judi i borbi hrvatskog naroda. "Ali Juda je izdao Pravednika, sina Božjeg. Danas, nakon dvije tisuće i jedanaest godina, Jude se nitko ne sjeća osim po bijednim, jadnim škudima. Ali svi znamo za Pravednika, svi s veseljem slavimo Božić, rođenje Isusa, rođenje našeg Spasitelja. Jude našeg doba izdale su naše generale", piše Mihajlović te je dodao kako je hrvatski narod danas uz svoje generale.

"Spojimo srca u Zajedništvo, stanimo brat do brata svi u jedan stroj. Dobri ljudi, prijatelji, ne klečite pred judama. Nemojte šutjeti. Dignite glasno svoj glas neka grmi istina. Oni nisu zločinci, oni su naši heroji. Bog zna zašto kroz ovo prolazimo. Bog nam daje snagu. Otvorimo mu srca. Naše doba tek dolazi. Suditi ćemo judama", zaključio je svoj mail Mihajlović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara