Organizira se prosvjed zbog Bandićevog doktorata: "Ovo Sveučilište je sramota"

Organizira se prosvjed zbog Bandićevog doktorata: "Ovo Sveučilište je sramota"
Foto: Foto: Davor Puklavec/PIXSELL / Nikola Cutuk/PIXSELL / 123rf / wiki

NAKON što je danas na senatu formaliziran prijedlog da se zagrebačkom gradonačelniku i višestrukom Uskokovom optuženiku dodijeli počasni doktorat Sveučilišta u Zagrebu, putem Facebooka se za 26. ožujka u 17:30 na Trgu Republike Hrvatske najavljuje prosvjed pod nazivom "STOP Nasilju nad Sveučilištem! #sramimse".

Organizator prosvjeda i Facebook događaja kojim se prosvjed  najavljuje je Stjepan Perko, doktorand na zagrebačkom Sveučilištu.

Ovo Sveučilište je sramota!

"Poziv svim doktorandima, studentima i profesorima sveučilišta u Zagrebu da se suprotstave braku Milana Bandića i sramotnog rektora Borasa", stoji u uvodu poziva na prosvjed, a nastavlja se u sličnom tonu-

"Nakon Dragana Čovića, Sveučilište novim "nečasnim" doktorom osuđuje tisuće onih koji će se osjećati sramotno zbog svog rada i pripadajuće titule. Ovo Sveučilište je sramota! Rektor Boras, kojemu nije problematično prekrajati uvjete natječaja za vlastitu poziciju je najsramotniji Rektor u povijesti našeg Sveučilišta. Između svih, osam počasnih doktora Sveučilišta u Zagrebu su dobitnici Nobelove nagrade."

Titulu dobio i Nikola Tesla

Redom je riječ o velikanima Lavoslavu Ružički (1940.), Vladimiru Prelogu (1952.), Nielsu Booru (1958.), Robertu Robinsonu (1960.), Werneru Heiselbergu (1969.), Doroty Crowfood Hodkin (1969.), Jeanu Daussetu (1986.), Linusu Paulingu (1988.) i Albertu Fertu (2008.). Ujedno, naglašava Perko, prestižnu titulu dobio je i "naš najveći um Nikola Tesla".

"Ja kao doktorand na Sveučilištu izražavam najdublju sramotu što sam na doktorskom studiju Sveučilišta koje ima za narav mogućnost da se višestruko optuženom Milanu Bandiću dodjeli ikakva počast, a kamoli doktorska. Pozivam sve doktorande, studente, profesore i javnost na okupljanje ispred zgrade Sveučilišta u Zagrebu! Pokažimo da nas ima", zaključio je Perak uz hešteg #sramimse.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara