Oronula državna kuća upropastila joj život: "Štakori su mi izgrizli mačku"

Oronula državna kuća upropastila joj život: "Štakori su mi izgrizli mačku"
Ne radi se o kući o kojoj se piše u tekstu. Ilustracija: 123rf

DOM 61-godišnje Marije Vurag iz Varaždina ugrožava ruševina koja je u državnom vlasništvu.

U Preradovićevoj ulici u blizini samog centra Varaždina živi 61- godišnja umirovljenica Marija Vurag. Na njezinu kuću, koju je otkupila prije oko 20 godina, naslanja se kuća koja je u ruševnom stanju, a koja je u državnom vlasništvu, prenosi regionalni.com

"Jadna sam. Da nakon 9 godina, otkako sam u mirovini, nemam pravo na siguran i dostojanstven život, to je katastrofalno", navodi.

Zbog svega toga, navodi, osjeća posljedice. Propada joj kuća i sve joj to utječe na zdravlje. U dio njezine kuće u kojoj živi i njezin bolesni brat koji prima socijalnu pomoć probila je vlaga i počeo je pucati zid.

"Do prije četiri godine u toj kući živio je jedan par. Oni su bili socijalni slučaj i cijelo vrijeme su stvarali buku. Morala sam zvati policiju da se stišaju. Što mi je to uopće trebalo pod stare dane? Kasnije, kad su se odselili, kuća je totalno propala. Sada su vidljive posljedice na mojoj kući", dodala je Marija.

Štakori joj izgrizli mačku

Također, u dvorištu ruševne kuće nastanile su se zmije i razni glodavci.

"To je strašno. Sve je puno zmija i štakora. Štakori se sunčaju ispred stuba. Već sam skoro cijelu mirovinu utrošila na kupovanje mamaca i otrova za njih. Jednu mačku su mi skroz izgrizli. Kasnije je uginula", ispričala je Marija, koja se za pomoć obratila gradonačelniku Ivanu Čehoku, ali i Zoranu Svetecu, ravnatelju Javne ustanove Gradski stanovi.

"Poznati su nam problemi gospođe Marije. Došao sam nekoliko puta do nje, no problem je što je ruševna nekretnina u državnom vlasništvu", naglasio je Zoran Svetec.

Ono što 61-godišnjakinja želi je da se stvari napokon pomaknu s mrtve točke. Ne želi novce, samo da se ova ruševina sruši prije nego što će posljedice biti još gore.

Marijan Dominiko, predsjednik Antikorupcijskog povjerenstva Varaždinske županije i županijski vijećnik Živog zida, u dopisu navodi kako je gospođa Marija unatrag osam godina alarmirala sve moguće institucije, gradonačelnike i inspekcije. Zadnji potez bila je prijava ovom povjerenstvu. Iako je inspekcija dala nalog Republici Hrvatskoj da ukloni navedenu ruševinu, sve je ostalo isto. A ostat će i dalje dok se ne sruši i dio Marijine kuće ili neko dijete ne strada.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara