Osijek i Đakovo danas domaćini Svetom Ocu

PAPA Ivan Pavao II. petodnevni pastoralni pohod Hrvatskoj nastavlja danas u Osijeku i Đakovu.

Nakon Dubrovnika, u kojem je jučer proglasio blaženom Mariju Propetog Isusa Petković, Papa će se nakon euharistijskog slavlja u osječkoj Sportskoj zračnoj luci Čepin susresti s predstavnicima ostalih vjerskih zajednica.

Papin dolazak u zračnu luku Klisa predviđen je za 9,45 sati, nakon čega će automobilom otići u Sportsku zračnu luku Čepin.

Neposredno prije svete mise, koju će služiti u 10,45 sati, Papa će na putu do sakristije papamobilom proći među hodočasnicima.

Očekuje se da će Papu dočekati oko 150 do 200 tisuća vjernika iz Đakovačke i srijemske biskupije, cijele Hrvatske, BiH, Vojvodine i Madžarske.

Nakon mise Papa će se sastati s predstavnicima Pravoslavne crkve, ostalih kršćanskih crkava i vjerskih zajednica.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tom susretu bit će, među ostalima, metropolit zagrebački, ljubljanski i cijele Italije patrijarh Pavle, te episkopi srijemski, bački, osječkopoljski i baranjski, pakrački i tuzlanski. Od predstavnika ostalih vjerskih zajednica s Papom će se susresti i biskup Reformirane crkve u Hrvatskoj Endre Lang, Branko Berić, v.d. biskupa Evangeličke crkve u Hrvatskoj, muftija Ševko Omerbašić i efendija Enes Poljić.

Papa će u Osijeku zaključiti II. biskupijsku sinodu đakovačku i srijemsku koju je đakovački i srijemski biskup Marin Srakić objavio prije pet godina, te će tako označiti početak sinodske obnove.

Nakon mise Papa odlazi u biskupski dvor u Đakovu gdje će se susresti s biskupom msgr. Marinom Srakićem.

U 17 sati Papa bi trebao posjetiti veličanstvenu Đakovačku katedralu. Pred Katedralom se očekuje oko 15 tisuća vjernika, a na gradskim ulicama Đakova njih između 20 i 30 tisuća.

Papa iz Osijeka odlazi u 18,10 sati, a na Krk dolazi u 19,10 sati. U svoju rezidenciju za vrijeme boravka u Hrvatskoj, riječko Bogoslovno sjemenište, trebao bi se vratiti oko 19,50 sati.

Sveti Otac jučer se u Dubrovniku, prošavši među brojnim građanima na Stradunu, zaustavio ispred crkve sv. Vlaha, zaštitnika Dubrovnika, i u znak mira pustio golubice. U Dubrovniku je Papu dočekalo šezdesetak tisuća hodočasnika.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara