Osijek: Nastavljeno suđenje Antunu Novaliću

SASLUŠANJEM svjedoka na osječkom Županijskom sudu danas je nastavljeno suđenje bivšem predsjedniku Nogomentnog kluba Osijek Antunu Novaliću, optuženom da je od 1996. do 2001. godine, zlouporabom položaja i ovlasti pri ugovaranju prelaska petorice igrača toga u inozemne klubove, ostvario protupravnu imovinsku korist od 64 milijuna kuna.

Bivši nogometaš Osijeka i hrvatski reprezentativac Marko Babić na današnjoj je glavnoj raspravi kazao kako ni dva mjeseca nakon njegova odlaska u njemački klub "Bayer" iz Leverkusena nije dobio dio novca koji mu je trebao pripasti od transfera, a da mu je optuženi Novalić kazao da mu neće biti uplaćen dok s njim (Novalićem) ne potpiše ugovor. Babić je izjavio da ugovor s Novalićem nije potpisao, jer mu je tako savjetovao i njegov odvjetnik, a da je predviđeni novac dobio s nekoliko mjeseci zakašnjenja.

Bivši sportski direktor NK Osijeka Branko Karačić kazao je kako mu je prije prelaska igrača Petra Krpana u klub Sporting iz Lisabona bio predočen tripartitni ugovor između kluba, toga igrača i Antuna Novalića po kojem bi najveći dio iznosa od Krpanova transfera trebao pripasti optuženiku Novaliću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Smatrajući da bi NK Osijek tako bio oštećen jer bi mu pripao najmanji iznos novca Karačić je kazao kako je Novaliću rekao svoje mišljenje, a da mu je optuženik odogovrio kako je on gazda i da on donosi odluke.

Suđenje se nastavlja 29. prosinca saslušanjem novih svjedoka.

(Hina) ivuč dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara