Osijek: Škare-Ožbolt o vanjskom dugu

ZAMJENICA predsjednika Demokratskog centra (DC) Vesna Škare-Ožbolt izjavila je danas u Osijeku kako je u saborsku proceduru uputila zahtjev za hitnom raspravom o vanjskoj zaduženosti Hrvatske.

Škare-Ožbolt je na konferenciji za novinare ustvrdila da je sadašnja vlast zatekla dug od devet milijardi dolara, pa zbog zabrinjavajućih najava Hrvatske narodne banke o mogućem rastu vanjskog duga na 19-20 milijardi dolara do kraja godine, Vlada na saborskoj raspravi mora točno reći za što se zadužila.

"Vlada se, ne pitajući parlament, zadužuje po svojoj volji, pa se takva brzina zaduživanja mora zaustaviti", kazala je Škare-Ožbolt

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na novinarski upit o mogućoj koaliciji HDZ-a, DC-a, HSLS-a i HSP-a rekla je da bi za ostvarivanje koalicije prije izbora trebalo napraviti dogovor o postizbornoj suradnji.

Za DC su moguće postizborne koalicije prvenstveno sa strankama centra i hrvatske opcije.

Komentirajući napise u medijima da će se na listama DC-a naći Franjo Gregurić i Zdravko Tomac, Škare-Ožbolt je izjavila da Gregurić nije najavio svoj povratak u politiku, a vjeruje da bi Tomac pristupio koaliciji stranaka centra, kada bi se ona ostvarila.

Izjavu ministra zdravstva Andre Vlahušića o nagrađivanju liječnika koji će štedjeti na receptima nazvala je "vrhuncem gluposti" jer se "tako stimuliraju oni koji će štedjeti na pacijentima i zdravlju građana".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara