Osječka prostitutka zaražena HIV-om spavala sa šest klijenata dnevno

NAKON što se Osijekom proširila panika zbog spoznaje da je 24-godišnja prostitutka uhićena prošlog ponedjeljka zaražena HIV-om, sada se proširila nelagoda zbog navodne informacije da osječka policija radi popis klijenata s kojima je prostitutka spavala. Djevojka je podvrgnuta testiranju i nalazi su pokazali da je stvarno zaražena HIV-om.

Edita Roterbauer, glasnogovornica PU osječko-baranjske kazala nam je kako policija ipak ne radi takav popis jer klijenti po hrvatskom zakonu nisu počinili nikakav prekršaj te nema osnove za tako nešto.

"Ako se netko od klijenata javi da je zaražen HIV-om nakon odnosa s ovom prostitutkom i podigne kaznenu prijavu, tek onda bi mogli djelovati jer to jest kažnjivo", kazala nam je glasnogovornica osječke policije.

Policija je dvije uhićene prostitutke obradila za razdoblje posljednjih mjesec dana, a neslužbeno doznajemo su spavale prosječno s pet do šest klijenata dnevno.

Osječki Zavod za javno zdravstvo poziva osobe rizičnog ponašanja na testiranje

Nakon što su nalazi potvrdili da je 24-godišnja prostitutka HIV pozitivna, iz osječkog Zavoda za javno zdravstvo pozvali su sve građane sklone rizičnom seksualnom ponašanju da dođu na testiranje te podsjećaju da je testiranje anonimno i besplatno.

Podsjetimo, zaraženu djevojku policija je zajedno s 24-godišnjom kolegicom i njihovom 34-godišnjom svodnicom, privela u ponedjeljak. Policija ih je zatekla u jednom stanu na osječkom području. Usluge su pružale klijentima s područja tri županije, a najviše ih je bilo iz Osijeka, Slavonskoga Broda, Vinkovaca i Županje.

Klijente je djevojkama ugovarala 34-godišnjakinja, koja je objavljivala oglase o tome da pružaju "ugodnu masažu". Usluge su, sudeći prema cjeniku zapisanom u bilježnici pronađenoj u stanu u kojem su "masirale", naplaćivale od 150 do 700 kuna.

Nakon kriminalističke obrade prostitutke su na slobodu puštene s prekršajnim prijavama, dok je njihova svodnica zaradila kaznenu prijavu.

D.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara